Prezența acestora la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a le-a dat motive în plus internauților de a se amuza pe seama lor, făcând trimitere, totodată, la prințesa Diana, fosta soție a lui Charles care a decedat într-un accident cumplit în anul 1997.

Meghan a fost acuzată că a copiat-o pe prințesa Diana

Pe platforma TikTok au fost publicate mai multe videoclipuri care o ridiculizează pe Meghan Markle în timpul transmisiunii în direct a slujbei de înmormântare a Reginei care a adunat milioane de vizualizări.

În unul dintre videoclipurile postate, este criticată ținuta pe care aceasta și-a ales-o pentru funeraliile Reginei. Utilizatorii platformei TikTok au acuzat-o pe Meghan că a copiat-o, prin alegerea vestimentației sale, pe prințesa Diana.

Regina Consoartă Camilla a fost hărțuită în mediul online

Videoclipurile distribuite pe TikTok au adunat în jur de 22 milioane de vizualizări. Aceste au fost postate înainte de înmormântare, iar creatorii clipurilor au folosit fotografii vechi cu Meghan și Camilla, propagând un mesaj fals pe rețele sociale.

Totodată, utilizatorii TikTok au acuzat-o, astfel, pe Camilla prin prisma relației cu Charles al III-lea care a fost căsătorit mai întâi cu prințesa Diana. De asemenea, au fost distribuite și alte informații false precum că Regina ar fi murit de virusul Covid-19.

Imaginile postate menționau faptul că Camilla este „noua Regină”, iar Diana este „Regina adevărată”. Sute de mii de oameni au văzut aceste imagini. Hashtag-ul „Cowmilla”, care se referă la Regina Consoartă, a fost folosit în videoclipurile care au ca scop hărțuirea online a acesteia.

Meghan Markle a declarat că hărțuirile din mediul online la adresa sa sunt insuportabile

Ducesa de Sussex a afirmat în luna ianuarie 2021 că intenționează să renunțe la conturile sale de pe rețelele sociale din cauza hărțuirii și agresiunii online. Luna trecut însă, aceasta a declarat într-un interviu că ar putea reveni pe Instagram.

Meghan Markle a fost ținta tabloidelor britanice încă din anul 2016 de când a apărut în public pentru prima dată alături de soțul său, Prințul Harry. Aceștia au renunțat ulterior la atribuțiile lor regale. Ducesa spunea atunci că hărțuirea și abuzul online cărora trebuie să le facă față sunt insuportabile.

„Mi s-a spus că în 2019 am fost cea mai trolată persoană din lume”, a afirmat Meghan Markle, precizând că nici măcar nu a apărut în spațiul public timp de opt luni din motiv că a fost în concediul de maternitate.