Acuzațiile vin din partea lui Daniel Zamfir care consideră că ceea ce face Florin Cîțu este premeditat și ministrul își urmărește planul pas cu pas pentru ca România să ajungă la un acord cu FMI. Senatorul PSD îl acuză pe Ministrul de Finanțe că programul de relansare economică cu care se laudă este de fapt cel mai mic din Europa.

„Dezastru premeditat. Spun de multa vreme ca ceea ce face Citu, e premeditat. Continua sa se imprumute fara masura ca sa ajungem, fie la un acord cu FMI, fie sa fim nevoiti sa vindem CEC-ul – auditul deja a fost terminat si e pregatit de vanzare – Hidroeletrica sau Portul Constanta. Oamenii astia vor sa praduiasca tot!

Isi urmaresc planul PAS cu PAS! Cum e cu cel mai mare program de relansare economica? E un mare fas! Suntem la coada Europei! Esti un mare mincinos, dle Citu! Ca esti mincinos si hot, nu mai e un secret pentru nimeni! Cel mai grav e ca esti pus pe praduit Romania!”, scrie social-democratul pe pagina sa de Facebook.

Pe ce se bazează acuzațiile lui Daniel Zamfir

Senatorul PSD face referire în postarea sa la ceea ce a prezentat economistului-șef pentru Europa Centrală și de Est în cadrul UniCredit Bank Londra, Dan Bucșa. Conform economistului de la UniCredit, România are în același timp cel mai diversificat program din toate țările, pe de-o parte și pe de altă parte, printre cele mai mici programe anticriză din regiune, pentru că încearcă să bifeze toate căsuțele.

„Țările de la noi din regiune, după cum vedeți, nu au programe foarte mici. Toată lumea spune de Spania că are un program foarte puțin ambițios, dar dacă-l comparați ca procent din PIB cu ce se întâmplă la noi în regiune, pare destul de mare. (…) Dacă ar fi să pun în balanță dimensiunea și diversitatea programelor, aș spune că țările care ies în evidență la noi în regiune sunt Polonia și Slovenia cu niște programe destul de stufoase ca număr de măsuri, dar și de dimensiune suficient de mare pentru economie”, explică Dan Bucșa în prezentarea sa.