Muzica care dă tonul petrecerii

În weekend-ul 26-28 august, în Parcul Herăstrău – intrarea Charles de Gaulle, are loc a treia ediție a celui mai efervescent festival internațional de muzică eclectică din Capitală, Bucharest GreenSounds Festival, informează site-ul creart.ro.

Prima ediție a festivalului internațional de muzică Bucharest GreenSounds Festival, desfășurat în perioada 22-24 august, în Parcul Herăstrău

Evenimentul este organizat de creart — Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București și oferă publicului trei zile de muzică, activități recreative, spațiu de gastronomie internațională și un bazar urban.

Având invitați peste 50 de artiști și trupe de top din țară și din străinătate, GreenSounds a devenit o nouă tradiție culturală a Capitalei, înregistrând de-a lungul celor două ediții un public de aproximativ 60.000 de persoane, arată sursa citată.

Jaya the Cat, Boogie Belgique, Subcarpați, DJ Ravin, The Moorings, Shazalakazoo, BaBa ZuLa, URMA, Coma, Fun Lovin' Criminals, Guano Apes, Asian Dub Foundation, The Interrupters, De-Phazz, Nouvelle Vague, Narcotango, Moonlight Breakfast sunt doar câțiva dintre artiștii care au urcat pe scenă în 2014 și 2015.

Evenimente culturale pentru ce pasionați

Sâmbătă, 27 august, publicul este invitat să ia parte la programul "Nocturnă muzeală", când Muzeul Național de Artă al României și muzeele-satelit vor fi deschise până la orele 22.00, scrie Agerpres.

Sâmbătă, 27 august, publicul are ocazia să viziteze, între orele 11.00 — 22.00: Galeria de Artă Europeană și muzeele — satelit ale MNAR: Muzeul Colecțiilor de Artă (Calea Victoriei 111), Muzeul K.H. Zambaccian (str. Muzeul Zambaccian 21 A), Muzeul Theodor Pallady (str. Spătarului 22), iar între orele 19.00 — 22.00: Scara Voievozilor și Sala Tronului din corpul central al Palatului Regal. Ultima intrare în spațiile expoziționale se va face la ora 21.30.

Duminică, 28 august, Muzeul Național Cotroceni marchează împlinirea a 100 de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial.

În program, între orele 14.30 — 20.30, se află vizitarea gratuită a etajului I al MNC și a expozițiilor: "Marele Război", organizată de Muzeul Național Cotroceni în colaborare cu Muzeul Municipiului București, Muzeul Național de Istorie a României, Muzeul Militar Național "Regele Ferdinand I", Ministerul Afacerilor Externe — Unitatea Arhive Diplomatice, Academia Română, Biblioteca Academiei Române, Muzeul Național Peleș, Arhivele Naționale ale României, Complexul Muzeal Național Moldova Iași și "Monumente și Eroi — Memoria Marelui Război. Proiect Pilot (jud. Ilfov)", realizată de Institutul Național al Patrimoniului, în cadrul proiectului cultural finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

De asemenea, cu începere de la orele 15.00, 17.00 și 19.00, va avea loc proiecția filmului istoric — "Hill 789: The Last Stronghold" / "Ultima redută", realizat în 2010 și regizat de Nicholas Dimăncescu.

Filmul povestește memoriile lui Dimitri D. Dimăncescu (bunicul regizorului Nicholas Dimăncescu), ofițer în armata română în Primul Război Mondial. Și aduce în prim plan și alte personalități ale vremii: generalul Berthelot, colonelul Norton Griffiths, care a sabotat rezervele României de petrol și cereale, și locotenentul Erwin Rommel pe care Dimitri D. Dimăncescu l-a întâlnit în lupta de pe muntele Coșna, precizează un comunicat al MNC. Muzica filmului este interpretată de violoncelistul Marin Cazacu.

Mic-dejun la înălțime

Dinner In The Sky revine în această vară, între 25-28 august, în Piața George Enescu (în parcarea din fața Ateneului Român), cu o serie de evenimente inedite și cu aceeași atmosferă sublimă.

Această ediție a Bucharest In The Sky le aduce oaspeților săi patru concepte diferite gândite în așa fel încât experiența să fie una totală: Breakfast In The Sky, Cocktail In The Sky (by Distileriile Alexandrion) Bucureștiul Interbelic și Dinner In The Sky. Astfel, cei care decid să se îmbarce pe platforma Dinner In The Sky se vor putea bucura fie de atmosfera de poveste pe care o creează Alexandra Violin (@Dinner In The Sky), fie de duetul extraordinar dintre Alexandra Violin și Dorina Vasilashko (@Bucureștiul Interbelic). Pentru cei care vor să își înceapă ziua cu priveliștea Bucureștiului de la peste 50 m înălțime, există Breakfast In The Sky, unde aceștia se pot delecta cu cele mai delicioase preparate, pregătite maiestuos de Chef Franz Conde, Executive Chef of Athenee Palace Hilton Bucharest si Chef Marco Magri, Executive Chef of Roberto’s Bucharest. La Cocktail In The Sky, oaspeții vor putea să deguste cele mai savuroase băuturi preparate de barmani cu experiență.

Programul Bucharest In The Sky este următorul:

Sâmbătă 27 august 2016

Ora 10:30 – 11:15 Breakfast In The Sky:  Îndrăznește să-ți începi ziua altfel: la 50 de metri înălțime, într-o locație frumoasă a Bucureștiului, în razele calde ale soarelui și cu un meniu cel puțin delicios. Zboară cu noi, în cadrul unui Breakfast inedit!

Ora 15.00 – 15.30 Cocktail In The Sky

Ora 16:00 – 16:30 Cocktail In The Sky

Ora 17.00 – 17.45 Bucureștiul Interbelic

Ora 19.00 – 20:15 Dinner In The Sky

Ora 21.30 – 22.45 Dinner In The Sky

Duminică 28 august 2016

Ora 10:30 – 11:15 Breakfast In The Sky

Ora 15.00 – 15.30 Cocktail In The Sky

Ora 16:00 – 16:30 Cocktail In The Sky

Ora 17.00 – 17.45 Bucureștiul Interbelic

Ora 19.00 – 20:15 Dinner In The Sky

Ora 21.30 – 22.45 Dinner In The Sky

Prețurile Dinner In The Sky sunt următoarele:

Breakfast In The Sky – 400lei/persoană

Cocktail In The Sky – 150 lei/persoană.

Bucureștiul Interbelic – 450 lei/persoană

Dinner In The Sky – 750 lei/persoană