Simona Halep a câștigat meciul vedetelor cu Julien Benneteau și România conduce cu 2-1 în partida cu Franța, din Fed Cup. Încă un punct și fetele vor marca o performanță istorică anume accederea în finala competiției pe echipe.

Cele două sunt sunt vedetele echipelor lor.

Echipa României, formată din Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Monica Niculescu şi Raluca Olaru, ţinteşte o calificare istorică într-o primă finală în competiţia pe naţiuni din tenisul feminin. De partea cealaltă, Franţa, prin Caroline Garcia, Pauline Parmentier, Alize Cornet, Kristina Mladenovic şi Fiona Ferro, vizează a şasea prezenţă în finală.

Cele două echipe au câteva puncte comune.

Ambele naţiuni ar urma să joace în deplasare finala, împotriva învingătoarei celei de-a doua semifinale, care le aduce faţă în faţă pe reprezentativele din Australia şi Belarus. În plus, doar unul dintre cei doi căpitani-nejucători îşi va păstra invincibilitatea la cârma echipei de Fed Cup: Julien Benneteau a disputat o singură partidă cu echipa Franţei, în timp ce Florin Segărceanu are trei victorii în trei dueluri disputate cu echipa României.