Procurorul Ovidiu Popescu se întoarce la muncă. După finalizarea dosarului disciplinar Secția pentru procurori a CSM a decis că măsura nu mai este oportună atâta vreme cât cercetarea disciplinară a fost finalizată. Astfel, i-a fost ridicată suspendarea din funcție a procurorului din cadrul Parchetul Judecătoriei Caracal, au declarat surse judiciare pentru G4media.ro

Procurorul din cazul Caracal a fost acuzat că „a nesocotit din culpă, în mod grav, neîndoielnic și nescuzabil, normele de drept material care permiteau pătrunderea în imobilul numitului Dincă Gheorghe cu mandat de percheziție, anterior orei 6:00”.

De asemenea, forțele de ordine consideră că din cauza lipsei de comunicare și de coordonare a activităților s-a ajuns la o astfel de situație.

„Informațiile au fost colectate disparat, procurorul nu a impus comunicarea într-o singură direcție. Informaţiile au fost disipate, iar necoroborarea lor a condus la pierderea consistenței fiecăreia întrucât existau mai multe indicii care doar cumulate puteau conduce la identificarea autorului și găsirea minorei. Lipsa de organizare și de coordonare a activităților a generat ignorarea stării de flagranță în care se afla prezumtivul autor al infracțiunii continue, către care se îndreptau toate indiciile obținute în data de 25 iulie 2019, respectiv: identificarea mărcii și ulterior a numărului de înmatriculare a mașinii în care a fost luată minora, identitatea proprietarului mașinii, identitatea utilizatorului numărul de telefon, aspectele exterioare ale locuinței numitului Dincă Gheorghe, conţinutul apelurilor la 112”, a arătat Inspecţia judiciară.

Procurorul Ovidiu Popescu riscă să fie exclus din magistratură, însă, momentan, Secţia pentru procurori a CSM nu a decis ce măsură disciplinară să aplice.