În spațiul public au apărut mai multe informații referitoare la moartea artistului, în contextul în care, din primul rezultat al necropsiei a reieșit că acesta ar fi murit din cauza unei barotraume.

Totodată, în ultima imagine cu Petrică Mîțu Stoian care a fost făcută chiar în clinică. Toată lumea a obsevat un detaliu interesant și anume faptul că artistul pare în culmea fericirii, semn că problemele de sănătate nu erau aşa grave la momentul în care fotografia a fost făcută.

O reacție în acest sens a venit din partea medicului, care a încercat să îl salveze pe Petrică Mîţu Stoian. Acesta declara că artistul se simțea bine când a ajuns la clinică, el dorind să facă terapie hiperbara post covid.

Potrivit medicului, între timp, cântărețul a dezvoltat o bronhopneumonie, iar ulterior ar fi decedat din cauza unui șoc septic. Totodată, medicul a explicat și modul în care s-ar fi produs acest șoc, dar și ce impact au avut anticoagulantele pe care cântărețul le lua din cauza bolilor pe care le avea dinainte de COVID. 

„Domnul a venit la clinica Nera sa faca terapie hiperbara post covid, dar, din pacate, a dezvoltat o bronhopneumonie care a fost mai ampla decat trebuie si a decedat in urma unui soc septic. Socul septic ireversibil este o boala foarte serioasa cu mortalitate foarte mare, a fost pus pe tot ce trebuie dar din pacate organismul dansului nu a rezistat nici macar la resuscitare. Probabil ca din cauza bolii se stie ca exista covidul lung care lasa niste sechele grele, incepand de la creier pana mai departe.

Ultima imagine cu Petrică Mîţu Stoian în viaţă

Detalii de ultimă oră despre moartea lui Petrică Mîţu Stoian

Daca boala este mai grava, plamanul sufera si este predispus sa se suprainfecteze. Cred ca acest lucru s-a intamplat si aici. din pacate a dus o mare parte pe picioare ca apoi sa se deprecieze rapid, din pacate in socurile septice deprecierea se produce destul de rapid daca nu se intervine medicamentos si serios. Era sub tratament de anticoagulant din cauza unei afectiuni la cord care ducea la producerea de cheaguri. El lua si inainte de covid acest anticoagulan”, a declarat la România TV, directorul medical SJU Reşiţa.

Ulterior, au apărut informații conform cărora plămânii acestuia ar fi cedat din cauza unui tratament cu oxigen mult prea puternic. Pe de altă parte, Clinica Nera, unde Stoian a fost internat, susține că artistul nu a fost supus niciunei proceduri medicale.

„Se consideră că valorile foarte mari ale INR-ului, mai mari de 6-7, predispun și la accidente spontane hemoptizice. Mai ales în cazul tusei foarte puternice sau expunerii la curse lungi cu avionul sau alte situații asemănătoare.

Dacă se discută această situație de barotraumă, dumnealui trebuia să expectoreze în timpul tratamentului sau imediat după ca să se considere această situație”, a povestit medicul care l-a tratat pe Petrică Mîţu-Stoian.

Amintim faptum că sora cunoscutului interpret a acceptat efectuarea autopsiei, după ce a aflat că alți trei pacienți au avut probleme mari de sănătate în urma oxigenării excesive la clinica privată unde artistul a mers pentru recuperarea post-COVID.

La rândul lor, procurorii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă și audiază astăzi mai multe cadre medicale care s-au ocupat de artist în tot timpul în care a fost internat.