"Criza financiară a antrenat o încetinire a economiei, care a afectat în special sectorul auto. Producţia auto în Europa a scăzut în mod considerabil, iar situaţia muncitorilor din acest sector rămâne una dificilă", a subliniat comisarul european pentru muncă, Laszlo Andor.

Decizia Comisiei Europene va trebui, totuşi, să fie aprobată de Parlamentul European şi de guvernele statelor membre. În cazul unui vot favorabil, un pachet total de 37,6 milioane de euro (dintre care 24,4 milioane de euro de la Uniunea Europeană, prin intermediul Fondului european de ajustare la mondializare) va fi utilizat pentru revenirea în câmpul muncii a muncitorilor concediaţi de Renault şi furnizorii săi. În plus, aceşti bani vor putea fi utilizaţi şi pentru a finanţa serviciile de consiliere, pregătire profesională şi ajutoarele pentru înfiinţarea de societăţi.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Renault a lansat, până în prezent, şapte modele sub marca Dacia, respectiv Dacia Logan, Dacia Logan MCV, Dacia VAN, Dacia Logan Pick-Up, Dacia Sandero, Dacia Sandero Stepway şi Dacia Duster.
SURSA: Agerpres