Seful de telecomunicatii ai Uniunii Europene, Viviane Reding, a declarat ca cenzura pe care o impune China in mediul virtual este inacceptabila, iar Jocurile Olimpice de la Bijing reprezinta o oprtunitate pentru tara de a-si demonstra angajamentul privind fluxul liber de informatii.

Reding, care este si Comisar European pentru Societatea Informationala si Media, a afirmat ca ea priveste Internetul ca pe un mediu liber de exprimare si de informare a cetatenilor. „Oamenii ar trebui sa aiba libertatea de a primi informatii. Nu cred blocarea site-urilor pentru motive politice este cel mai bun mod de a proceda”, a intarit aceasta.

Conform datelor Comitetului pentru Protejarea Jurnalistilor, China ramane in continuare o “inchisoare” a ziaristilor si a scriitorilor, care intampina foarte des cenzura. Cu toate acestea Comitetul Olimpic International s-a declarat increzator in ceea ce priveste promisiunea Chinei privind libertatea informarii pe perioada JO, cand Beijing-ul va fi asaltat de 21.600 de ziaristi.

Sursa: Reuters