"Am rămas, până în acest moment, pe primul loc în ceea ce priveşte absorbţia de fonduri europene şi suntem pe cale să ne atingem ţinta de a contracta toate cele 4,3 miliarde de euro pe care le avem la dispoziţie prin Programul Operaţional Regional. Vrem să terminăm de contractat în acest an, deci cu doi ani înainte de termenul final care ar fi 2013, şi apoi să ne ocupăm exclusiv de susţinerea autorităţilor publice locale, a beneficiarilor, în implementarea proiectelor", a precizat Elena Udrea.

Ministrul i-a sfătuit pe primari să le ceară ministerelor să efectueze cât mai multe plăţi, Elena Udrea arătând că diferenţa dintre ceea ce se contractează şi ceea ce se plăteşte este mare.

"Am contractat 12 miliarde de euro bani europeni, dar, din păcate, am plătit puţin peste un miliard din totalul de fonduri europene de 33 miliarde euro", a spus ministrul Dezvoltării.

De asemenea, Elena Udrea a subliniat că este necesar un efort suplimentar din partea primăriilor în condiţiile în care ‘Guvernul îţi dă, dar nu îţi bagă şi în traistă’.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a participat luni la semnarea a două proiecte cu fonduri europene derulate de Primăria Ploieşti prin Polul de Creştere Ploieşti în valoare de 8,7 milioane lei şi, respectiv, 3,6 milioane lei.
SURSA: Agerpres