TVR a achizitionat de la Telesport drepturile de difuzare a optiunii a sasea din Liga I, editia 2007-2008, Consiliul de Administratie al institutie decizand in acelasi timp sa renunte la actiunile in justitie intentate postului de sport.

Televiziunea publica a obtinut astfel drepturi exclusive asupra meciurilor reprezentind optiunea a sasea din Liga I, precum si drepturi neexclusive asupra rezumatelor meciurilor din fiecare etapa.  

Potrivit deciziei CA al SRTv, incheierea contractului cu Telesport a avut loc concomitent cu semnarea de catre insitutia publica a doua declaratii de “renuntare la judecata si respectiv la drept”. SRTv a renuntat la judecarea recursului procesului intentat Telesport, precum si la dreptul de a formula orice alte actiuni in justitie in contradictoriu cu Telesport, in legatura cu Contractul de cesiune de drepturi de televiziune nr. 15/29.06.2004.  

Decizia noului CA al SRTv vine la cateva luni dupa ce postul public a a pierdut drepturile de difuzare pentru optiunile 1 si 4, achizitionate ulterior de  Kanal D. Telesport a reziliat atunci contractul cu TVR dupa ce ordinele de plata nu au fost emise la timp de televiziunea publica. Tudor Giurgiu, presedintele director general de la acea vreme al TVR, a decis ca institutia sa actioneze in justitie Telesport ”pentru recuperarea prejudiciului produs”, pe care il evalua la cateva milioane de euro. 

Semnarea noului contract cu Telesport a avut loc in urma unei intalniri dintre Horatiu Nicolau, directorul general al postului de sport, si Alexandru Sassu, presedintele-director general interimar al SRTv, directorul financiar al institutiei si un reprezentant juridic.  

In noul sezon al Ligii I, drepturile de difuzare pentru optiunile 1 si 4 sunt detinute de Kanal D, Antena 1 are optiunea 2, National TV optiunile 3 si 5, in timp ce Telesport detine drepturile pentru optiunile 7, 8 si 9.

 

Sursa: Capital