"Am avut mai multe discuţii cu preşedintele, l-am informat despre ce pregătim la Ministerul Apărării Naţionale. Vreau să vă precizez astăzi că proiectul de lege privind achiziţia corvetelor este pregătit, el a intrat deja pe circuitul de avizare la ministerele de resort şi urmează să-l prezentăm Parlamentului în această toamnă. Strâns legat de acest program este programul de modernizare a fregatelor şi a altor dotări care fac parte din tot ce înseamnă dotarea cu armament modern a flotilelor noastre", a declarat Ţuţuianu, la Constanţa, la finalul festivităţilor dedicate Zilei Marinei Române. 

Ministrul Apărării a mai spus că interesul este ca "bună parte din ceea ce înseamnă o corvetă" să fie realizată de industria naţională. 

"Interesul este acelaşi, ca bună parte din ceea ce înseamnă o corvetă să se producă în România. Vrem să fie produse în România, bună parte, probabil că nu putem tot. Suntem într-o întârziere foarte mare, dar am spus mereu şi o spun şi astăzi, dezvoltarea economică este cea mai bună garanţie de securitate", a menţionat Adrian Ţuţuianu. 

Ministrul Apărării a refuzat să discute despre eventualele oferte avansate de către posibilii furnizori şi constructori de nave militare, în acest context. 

AGERPRES