O nouă tulpină s-ar putea dezvolta în România. Vlad Voiculescu avertizează: Nu este exclus

Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății, a declarat la Realitatea PLUS că nu este exclus ca o nouă tulpină a coronavirusului să se dezvolte în România, având în vedere numărul crescut al celor infectați.

”România este în acest moment unul dintre focarele în care mulți sunt infectați și nu este exclus ca în România să se dezvolte o altă tulpină. Este ceva ce va confirma orice epidemiolog”, a afirmat fostul ministru al Sănătății.

Măsurile necesare pentru a crea spații sigure

Fostul ministru a fost întrebat dacă certificatul verde ar trebui să fie obligatoriu la locul de muncă. Vlad Voiculescu a spus că sunt necesare măsuri pentru ca oamenii să aibă aprte de spații sigure.

„Dacă am avea o epidemie de tbc cum am vedea lucrurile, v-ar plăcea sa mergeți la lucru și să știți că oamenii nu vor să se testeze? Ar mai fi aceste teorii ale conspirației, lucrurile sunt relative simple, spațiile de munca, de interacțiune între persoane să fie sigure. Cum facem lucrul ăsta? Certificatul verde este o opțiune, înseamnă că ai trecut prin boală, ești vaccinat sau ești testat„, a declarat Vlad Voiculescu la Realitatea PLUS.

Bilanț coronavirus, 16 octombrie

Până astăzi, 16 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.445.714 cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 5.468 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.231.401 pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 15.239 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 236 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Până astăzi, 41.482 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 15.10.2021 (10:00) – 16.10.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 352 decese (194 bărbați și 158 femei), dintre care 2 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brăila, Botoșani, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și Municipiul București.