"Avem 5,7 creştere economică – cea mai mare din Uniunea Europeană, avem cel mai mare număr de salariaţi din ultimii 20 de ani – 4,85 milioane de salariaţi. Rata şomajului – la 5,3, minimul istoric, deci mai avem un pic şi avem o problemă cu forţa de muncă. Exporturile sunt la maximul istoric, puterea de cumpărare la fel şi, pentru prima dată, prin eforturile deosebite ale domnului ministru Daea, tot ce a fost fond european pentru agricultură de luat s-a luat şi au fost date toate subvenţiile cu mult înaintea termenelor. Ne-a ajutat şi natura şi se pare că o să avem cele mai mari producţii la câteva articole, cum ar fi grâul, floarea soarelui. Sunt producţii record", a declarat Tudose, la începutul şedinţei de Guvern. 

Şeful Executivului a prezentat aceste cifre după ce a făcut referire la o întâlnire pe care a avut-o, joi, cu reprezentanţi ai companiei Bell Helicopter. 

"Plecând de la un eveniment de ieri, o să îi felicit pe domnul ministru al Apărării, domnul ministru al Economiei, pentru începutul unei poveşti de succes cu Bell Helicopter, o investiţie mare în România şi o investiţie strategică, care confirmă nişte cifre care se împotrivesc celor care tot hulesc activitatea guvernamentală şi Programul de guvernare", a afirmat Tudose. 

AGERPRES