În teorie este posibil orice, dar în practică eu nu cred. Oricât a spus nu știu cine că ministrul justiției e super ministru să nu credeți că el are competențe generale, că-s eu sau altcineva. Ministrul justiției nu el hotărește dacă adresează o sesizare la Curtea de Justiție, nu el adoptă o ordonanță, nu el adoptă o lege. După cum țineți minte cum niște așa ziși profesioniști ai dreptului îmi cereau să suspend deciziile CCR, ceea ce oricine știe că nu se poate” a declarat ministrul justiției, Tudore Toader, potrivit stiripesurse.ro

De asemenea, Tudorel Toader a oferit și o serie de lămuriri în ceea ce privește scandalul contestării MCV la CJUE.

„Cu mine personal nu a vorbit nimeni despre posibilitatea contestării, deși la un post public am înțeles că s-a spus că am refuzat. Când vor vorbi cu mine, voi răspunde. Întâi să vedem dacă, să vedem motivele și dacă voi fi eu ministrul Justiției la momentul acela, vom vedea.

Este necesară o evaluare serioasă a necesității impunerii MCV și a obiectivelor pe care acest MCV le urmărește, să vedem dacă deciziile MCV de astăzi rămân în limitele deciziei de la data impunerii. Dacă nu sunt valabile, comisia trebuia să emită o nouă decizie”, a declarat Tudorel Toader.