Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, luni seară, că încă nu i-a propus premierului Viorica Dăncilă un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru repunerea în termen a celor condamnaţi de completuri nelegal constituite, dar că o va face, probabil „în termen scurt”.

„Nu (i-am propus o variantă de OUG pe completuri premierului -n.r.)”, a declarat Tudorel Toader, la Antena 3, potrivit Mediafax.

Întrebat dacă o va face, ministrul Justiţiei a răspuns pozitiv, precizând că asta se va întâmpla „probabil în termen scurt”.

Pe 20 ianuarie, ministrul Justiţiei a anunţat că ministerul a pregătit o ordonanţă de urgenţă pentru repunerea în termen a celor condamnaţi de complete nelegal constituite. Tudorel Toader a explicat că, în cazul în care va fi emisă OUG pentru rejudecarea proceselor, vor fi revizuite toate soluţiile completelor de 5 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, chiar şi cele în care au fost pronunţate soluţii de achitare. Contestaţia în anulare în privinţa achitărilor poate fi făcută de procuror.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat ulterior că faptul că Guvernul vrea să emită OUG pentru repunerea în termen a celor condamnaţi de complete nelegal constituite nu împiedică deloc lupta împotriva corupţiei.