John Bolton, fostul consilier prezidențial pentru Securitatea Națională a anunțat luni că este dispus să depună mărturie în cadrul procesului de destituire a președintelui american Donald Trump. De asemenea, Bolton a mai anunțat că este dispus și să participe la audierile din Senatul american, potrivit BBC News.

Se pare că, liderul Senatului, Mitch McConnell refuză să accepte solicitările opoziției democratice privind convocarea la audieri a patru consilieri ai lui Donald Trump. Astfel, republicanii sub puși sub mare presiune.

Există deja 4 martori gata să-l dea jos pe Trump

În prezent, democrații au patru martori care ar fi dispuși să depună mărturie împotriva lui Trump. Printre aceștia se află și John Bolton. Se pare că fostul consilier ar deține informații importante cu privire la presiunile exercitate de la Casa Albă asupra Ucrainei, în special privind în special privind blocarea unui ajutor militar de aproape 400 de milioane de dolari

În momentul de față, Casa Albă a interzis consilierilor săi să ia parte la anchetă. Însă, Bolton a anunțat că va depune mărturie dacă va fi convocat la audieri.

„Dacă Senatul mă va convoca pentru a obține mărturia mea, sunt pregătit să depun mărturie”, a afirmat Bolton, într-un mesaj publicat pe site-ul său personal.

Ce acuzații i se aduc lui Donald Trump

Donald Trump este suspectat de abuz de putere și de obstrucţionarea Congresului american. Anumite persoane susțin că Trump i-a cerut în mod repetat omologului său din Ucraina, Volodimir Zelenski, să înceapă o investigaţie a fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden.

Trump este al treilea președinte din istoria Statelor Unite inculpat în scopul destituirii. Se pare că demiterea sa este aproape imposibilă, mai ales că Partidul Republican deţine majoritatea în Senatul SUA.