“Încercăm să convingem limpede pe toată lumea că listarea BCR nu e necesară. Am făcut tot posibilul să listăm Erste la București și cred că asta e de ajuns. Avem o structura a acționariatului simplă și care e apreciată de investitori, iar o listare a subsidiarelor mai mult ar complica lucrurile. Voi face tot ce îmi stă ăn putință pentru a nu aduce BCR pe bursă”, a spus Andreas Treichl.
Întrebat dacă totuși nu se va ajunge la un acord în această privință, Treichl a spus că până la urmă BCR ar putea fi listată, chiar dacă asta i-ar supăra pe cei de la Erste.
“Dacă nu vom reuși să ajungem la un acord cu SIF-urile, atunci vom lista BCR, dar acest lucru mă va supăra foarte tare”, a precizat Treichl.
De asemenea, președintele executiv al Erste a adăugat că, dacă se va ivi oportunitatea de a-și crește participația în cadrul BCR la un preț bun, o va face.
Recent, americanii de la fondul de investiții Firebird, care controlează 5% din capitalul SIF-urilor, au declarat că au cerut conducerii SIF-urilor să propună în adunarea generală a acționarilor BCR listarea băncii.