Trei români au făcut prăpăd în magazinele de biciclete din Austria. Își făcuseră un obicei din a sparge magazinele de profil, de unde furau atât biciclete, cât și piese.

Perchezițiile la domiciliu, dar și într-un depozit, au găsit biciclete și piese cu o valoare totală de 200.000 de euro, dar prejudiciul creat este estimat a fi chiar mai mare.

Trei români au făcut prăpăd în magazinele de biciclete din Austria. Au vârste între 25 și 32 de ani

Biciclete de 200.000 de euro furate din Austria, trei români arestați la Graz, și-au recunoscut faptele

Trei români au pătruns în magazine de biciclete din Austria Inferioară și din Stiria și au furat biciclete în valoare de 200.000 de euro. Suspecții sunt acum în arest.

Trei români au fost arestați după mega-spargerile date în magazinele de biciclete din Austria de Jos și din Stiria.

Prejudiciul total este de aproximativ 300.000 de euro.

Un român de 25 de ani și un altul de 30 de ani au fost arestați la Viena, iar un conațional de 32 de ani, căutat de un mandat de arestare european, a fost prins în Italia.

Și-au recunoscut faptele

Cei trei și-au recunoscut faptele și au fost închiși în închisoarea Graz, a anunțat poliția din Austria inferioară într-un comunicat, miercuri, potrivit ziarulromanesc.at.

Într-o lovitură din noaptea de 27 ianuarie 2021 în Saubersdorf, fracțiune din St. Egyden am Steinfeld (districtul Neunkirchen), au fost furate numeroase biciclete și piese.

Prin investigații și evaluări de urme, s-a ajuns la cei trei care au avut, de asemenea, o tentativă de efracție într-un magazin de biciclete din Obritzberg-Rust (districtul St. Pölten-Land) în noaptea de 19 martie, precum și două spargeri finalizate în Feldbach (Districtul Südoststeiermark) în noaptea pe 28 martie și în Ebreichsdorf (districtul Baden) pe 7 aprilie.

Cei doi români, de 25 și 30 de ani, au fost arestați a doua zi după cea mai recentă spargere.

În timpul percheziției la adresa lor din Viena-Ottakring și într-un container de depozitare închiriat în Viena-Simmering, au fost descoperite biciclete și piese cu o valoare totală de 200.000 de euro.

Prada confiscată ar putea fi returnată părții vătămate. Pe 12 mai i-au fost puse cătușele și celui de-al treilea bandit de 32 de ani, care a fost extrădat în Austria pe 5 iunie.