Din partea României, pe lista scurtă a MEP Awards 2019 se află Maria Grapini, Claudia Ţapardel (Alianţa Progresistă a Socialiştilor şi Democraţilor), membră a Comisiei pentru transport şi turism din Parlamentul European, şi Iuliu Winkler (Partidul Popular European), membru al Comisiei pentru comerţ internaţional. Premiile se dau pentru cei mai activi europarlametari iar nominalizările vin din partea colegilor lor din Parlamentul European. Lista conţine 45 de europarlamentari, dintr-un total de 751 (totalul membrilor Parlamentului European).

Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, se află și anul acesta pe lista scurtă a celor mai buni dintre cei buni. Nominalizarea lui Grapini s-a făcut din partea Comisiei IMCO (Comisia pentru piaţa internă şi protecţia consumatorilor), una dintre cele trei comisii în care românca activează. 
“Astăzi s-au afișat nominalizările și, evident, sunt foarte fericită! E o onoare să fiu printre cei mai buni 45 de europarlamentari, din aproape 800! Sper că este o mândrie pentru România, căci eu îmi reprezint țara și-apoi pe mine!  M-am luptat și mă voi lupta în continuare pentru ca România să fie percepută corect și echilibrat, pentru ca românii să fie văzuți așa cum merită: cetățeni de seamă ai Uniunii Europene! În IMCO, am militat pentru anularea dublului standard, pentru drepturi egale ale consumatorilor, pentru echilibrarea balanței Est-Vest! Susțin IMM-urile, provin de acolo, știu câtă nevoie au de sprijin solid și imediat, am fost ministru și sunt vicepreședinte al Intergrupului pentru IMM-uri din PE. Din toate aceste demnități, am pledat pentru susținerea lor, pentru accesul liber pe piață, pentru finanțare corectă, dar și pentru simplificarea procedurilor, pentru transparență și o mai bună reglementare a domeniului destinat IMM-urilor! Intrarea pe lista scurtă a premiilor MEP Awards, și anul acesta, mă face și mai mândră că sunt româncă, sper că și pe voi! Mulțumesc!“, a transmis de la Bruxelles Maria Grapini. 
Eurodeputatul social-democrat Claudia Țapardel a fost nominalizată pentru a treia oară la Categoria Transport și Turism. Țapardel activează ca eurodeputat în cadrul Comisiei de Transport și Turism din PE. „Ca în fiecare an, mă simt onorată să fiu nominalizată pentru această distincție. Mă bucur foarte mult că activitatea mea legislativă din cadrulParlamentului Europeana fost apreciată și mă bucură faptul că asociațiile de transport de la nivel european și național, precum și cele din sectorul de turism, au apreciat colaborarea pe care am avut-o pe diferite dosare legislative, în organizarea de evenimente cu impact major la nivel european, precum şi în promovarea de noi proiecte şi inițiative”, a declarat europarlamentarul Claudia Țapardel.

Te-ar putea interesa și: