Reprezentanţii USR şi PNL au anunţat că nu susţin aceste proiecte de hotărâre, pentru adoptarea cărora era necesar votul a două treimi dintre consilierii generali. 

Conform Agerpres, Roxana Wring (USR) a apreciat că transferul parcajelor şi arterelor în administrarea companiilor municipale reprezintă "un risc mult prea mare pentru bucureşteni". Ea a adăugat că societăţile comerciale ale Municipalităţii, care au angajaţi, sedii şi au achiziţionat o serie de bunuri, ar trebui să participe la licitaţii, demonstrând că sunt la nivelul companiilor din mediul privat. 

Cristian Olteanu (PNL) a subliniat că liberalii nu şi-au schimbat punctul de vedere de-a lungul ultimului an, apreciind că "nu este normal" să fie înfiinţate 20 de societăţi comerciale, fiind necesară o dezbatere publică pentru a vedea în ce domenii este nevoie de înfiinţarea unor astfel de companii. El a adăugat că peste câteva zile consilierii generali PNL vor depune un proiect de hotărâre care să vizeze creşterea transparenţei activităţii companiilor din Holdingul Municipal. 

Primarul general, Gabriela Firea, a anunţat, în debutul şedinţei CGMB, că, în cazul în care nu vor fi votate cele trei proiecte privind aprobarea listei bunurilor aferente contractelor de delegare a unor servicii publice către companiile municipale, europarlamentarul Cristian Buşoi va fi chemat în judecată. 

În acest sens, ea a declarat că reprezentanţii PMB au redactat deja cererea de chemare în judecată a europarlamentarului Cristian Buşoi, pe care îl consideră "autorul moral" al blocajului proiectelor. Aceasta a adăugat că, în cazul în care în şedinţa de joi nu vor fi votate cele trei proiecte, vineri dimineaţa va fi depusă cererea de chemare în judecată. 

Totodată, primarul general a făcut apel public la toate instituţiile de cercetare şi anchetă, pentru a transmite misiuni de control la cele 20 de societăţi înfiinţate de Primăria Generală, pentru a "spulbera" toate acuzaţiile opoziţiei. 

Conform celor trei proiecte de hotărâre, 234 de parcaje aparţinând domeniului public şi/sau privat al Municipiului Bucureşti, aproximativ 780 de străzi, poduri, pasaje sau alei şi 324 de intersecţii semaforizate şi ansambluri rutiere urmau să fie trecute în administrarea Companiei Municipale Parking, a Companiei Municipale Străzi, Poduri şi Pasaje şi a Companiei Municipale Managementul Traficului.