Puțină lume știe acest lucru despre usturoiul prăjit! Schimbarea radicală care se produce în corp

Mulți dintre au auzit că este indicat să mâncăm usturoi prăjit. Nu toți au, însă, habar, de ceea ce se întâmplă în corpul lor atunci când îl consumă în acest mod. Acţionează timp de 24 de ore şi este o adevărată binecuvântare pentru sistemul digestiv, cardiovascular şi siluetă.

În general, românii preferă usturoiul în formă de mujdei. Fie alături de cartofi prăjiți, pește sau alte tipuri de mâncare, sosul de usturoi este nelipsit de pe mesele noastre.

Usturoiul aduce multiple beneficii sănătăţii. El rămâne în organism timp de 24 de ore după ce a fost consumat, iar în tot acest timp nu stă degeaba. Substanţele active pe care le conţine lucrează pentru îmbunătăţirea funcţionării diferitelor organe.

Puțină lume știe acest lucru despre usturoiul prăjit! Schimbarea radicală care se produce în corp

Acum mare întrebare pe care mulți și-o pun este legată de modul de preparare. Nimic mai simplu. Este nevoie de o căpăţână de usturoi, sare, piper, ulei de măsline. Tăiați aproximativ 1 cm din căpățână cu un cuțit ascuțit, astfel încât să poţi vedea cățeii.

Tapetați apoi o tavă de copt cu folie de aluminiu, stropiți-o cu puţin ulei de măsline, apoi puneți căpăţânile de usturoi. Introduceți tava în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 30 de minute. La final, usturoiul va fi rumen și moale. După ce se răcește, poate fi consumat. Coaja se va curăţa uşor.

Nutriționiștii recomandă consumul de usturoi copt o dată pe lună. Consumă o căpăţână de usturoi prăjit pe parcursul unei zile (totuşi, nu consuma mai mult de 7-8 căţei mari), bea 2 litri de apă și privilegiază consumul de legume, fie crude, fie coapte sau sotate. În această zi, nu mânca deloc carne roșie, alimente procesate sau zahăr.

Puțină lume știe acest lucru despre usturoiul prăjit! Schimbarea radicală care se produce în corp

La o ora după consumul de usturoi, organismul va absorbi alicina, vitaminele B și manganul, potrivit suntgospodina.net

După 2-4 ore, antioxidanții vor pătrunde în sânge și vor începe să protejeze organismul împotriva efectelor negative ale stresului oxidativ și ale radicalilor liberi.

După 6 ore, usturoiul susține funcția rinichilor, reduce umflarea țesuturilor și accelerează arderea grăsimilor.

După 7 ore, întărește sistemul imunitar și activează anticorpii.

După 10 ore, vitaminele, mineralele și compușii de sulf cresc aportul de oxigen către celule, contribuind la întârzierea proceselor de îmbătrânire.

După 24 de ore, nivelul colesterolului rău și al trigliceridelor din sânge se va reduce, tensiunea arterială se va regla, oboseala va dispărea, iar oasele și articulațiile vor fi mai puternice.

Puțină lume știe acest lucru despre usturoiul prăjit! Schimbarea radicală care se produce în corp