Raed Arafat, pus la colț! Atac surprinzător la adresa șefului DSU: A greșit flagrant

În cadrul podcastului, medicul Monica Pop a venit cu o serie de acuzații fără precedent la adresa șefului Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, majoritatea fiind îndreptate către modul în care secretarul de stat din cadrul Ministerului Apărării Interne s-a ocupat de criza sanitară provocată de coronavirus.

Medicul Monica Pop a precizat că îl cunoaște de mult timp pe Raed Arafat și spune că acesta s-a schimbat foarte mult de când a fost pus în diferite funcții importante ale statului. În ceea ce privește criticile aduse, fostul director al celui mai mare spital de oftalmologie din țară spune că Raed Arafat a greșit strategia încă de la începutul pandemiei.

„A greșit flagrant. Trebuie să fii psihopat ca medic să vii să spui că ceva e sigur. Sigur nu există în medicină. Pe urmă că vaccinații nu se infectează… Trebuia să se retragă. Nu și-a recunoscut nicio greșeală. Nu a spus nimeni un gând bun pentru oamenii din țara asta. Oamenii care nu știau ce să mai creadă au căzut psihic. Într-o noapte mi-a scris un domn care vroia să se sinucidă”, spune Monica Pop.

Moderatorul emisiunii, medicul Lucian Duță, a precizat că și unul dintre colegii lui s-a aruncat pe geam din cauza presiunii pe care nu a mai putut să o suporte.

”Presiunea psihologică pusă de stat a fost enormă. Era medic chirurg”, a spus medicul Lucian Duță, care a adăugat că impactul psihologic a fost unul foarte puternic.

Monica Pop, revoltată până peste măsură

De asemenea, medicul Monica Pop a mai spus că este revoltată de faptul că de la debutul pandemiei de coronavirus, Raed Arafat este cel care a pus monopol pe instituțiile medicale, iar persoanele cu boli cronice sau cu patologii grave au fost marginalizați, unii dintre ei pierzându-și chiar viața.

„Mai este un lucru foarte urât. În perioada de urgență a impus ca oamenii peste 65 de ani să nu iasă din casă. Nicio țară nu a mai făcut asta. E un arest. Este inimaginabil să blochezi oamenii în casă. (…) Ce tâmpenie e asta să închizi policlinicile? Oamenii plătitori de taxe nu aveau acces. Sunt colegi care au dovezi câți oameni și-au pierdut viața. Sunt o droaie de pacienți care au rămas fără vedere. A închis medicina. În țara asta sunt 5 milioane de pacienți, nu au putut ajunge la specializările de care aveau nevoie”, a declarat dr. Monica Pop în studioul EVZ.