Cel mai de succes radio local din România la ora actuală, Radio Impuls, trece în proprietatea Dogan Media International.

Consiliul Național al Audiovizualului a aprobat în ședința de astăzi trecerea celor nouă frecvențe Radio Impuls (inclusiv București), către Dogan Media.

“Numele postului va rămâne același, la fel și emisiunile din grilă, structura de programe și studioul de emisie la Cluj”, a afirmat directorul Impuls la CNA. 

În fața CNA au venit din partea Dogan Ugur Yesil, Christian Sabbagh, prezentatorul știrilor Kanal D, Iosif Kalauz, director strategie și cercetare, Mihai Ghiță, redactor-șef știrile Kanal D, și realizatorul emisiunii Asta-i România și Cătălin Băleanu, reprezentantul postului în relația cu CNA. Din partea AdWay au venit Călin Zereș, directorul Impuls, Codruța Vântu, director dezvoltare, și Decebal Cotoc, asociatul unic.

„E o zi importantă pentru noi și în istoria Kanal D în România, de a avea o licență radio, desigur cu permisiunea dumneavoastră. Am investit până acum aproape 100 de milioane de euro în media din România și în fiecare an ne îmbunătățim conținutul. Încercăm să facem tot ce e mai bine, să ne ascultăm publicul și să le oferim conținut de calitate. Avem peste 400 de oameni angajați în compania noastră. (…) Suntem în fața dumneavoastră pentru ca, cu voia dumneavoastră, să continuăm să facem afaceri în România.”, a spus șeful Kanal D, Ugur Yesil, conform Pagina de Media.

„Avem două ținte (cu acest post de radio – n.r.) pentru a crește conținutul local în fiecare dintre cele nouă orașe acoperite de licențele radio. Avem o acoperire uriașă în România prin corespondenții Kanal D. Acoperim zilnic mai bine de 20 de orașe și intenționăm să folosim infrastructura știrilor și experiența noastră. Vrem de asemenea să investim în infrastructura tehnică pentru a crește calitatea semnalului în fiecare oraș. Vă cerem acordul pentru a ne da permisiunea ca Dogan Media International să pornească pe o nouă linie de business.” 

Șeful Kanal D a mai adăugat că în echipa postului de radio au fost atrase vedete de la Kanal D, cum ar fi Christian Sabbagh sau Teo. 

 

Dogan Media a mai avut o tentativă de a intra pe zona de radio la finalul anului 2017, când a participat la concursul de frecvențe radio al CNA. Atunci plănuia lansarea unui post sub denumirea Radio D, având în grilă emisiuni ale unor realizatori de la Kanal D, cum ar fi Teo, Christian Sabbagh sau Mihai Ghiță, prezentator la Asta-i România.

De menționat că pe patru dintre frecvențele Impuls – Bucuresti, Sibiu, Timisoara si Constanța – a emis BBC Radio România până în 2012, când serviciul a fost închis.