Traian Băsescu a declarat că partidul din care face parte în calitate de membru onorific a mizat pe o alianță reprezentată de Nicușor Dan. Având în vedere că PMP a fost anunțat pe ultima sută de metri că nu mai poate face parte din alianță, Partidul Mișcarea Populară a decis să candideze independent la Primăria Capitalei.

„Lucrurile sunt simple, PMP a mizat că merge într-o alianţă reprezentată de Nicuşor Dan. În ultimă clipă ne-au zis că PMP nu mai poate face parte din alianţă aşa că o să candidăm singuri. Mie mi-au dat ocazia să îmi rezolv o obligaţie pe care o am faţă de bucureşteni, e o bună ocazie să revin la Primăria Capitalei” , a declarat Traian Băsescu.

”Au socotit prost”

Fostul președinte al României a mai declarat că USR și PNL au făcut o socoteală proastă și că niciunul dintre ei nu se pot pune cu experiența lui în politică.

„Au făcut o socoteală proastă, au zis USR are 38% în Bucureşti şi cu 20% ale PNL-ului nu mai au nevoie de PMP. Au socotit prost. Niciunul dintre competitori nu poate să spună că are experienţa mea, aşa că şi-au căutat pierzania electorală. N-am obiciul să arunc banii partidului pe geam, vă pot spune că sondajele nu le facem publice. Am trecut de 20 de procente, voi ajunge în peste 10 zile la peste 30%” , susţine fostul preşedinte.

Nevoiele Capitalei

Traian Băsescu a mai subliniat că Bucureștiul are nevoie de un primar cu competențe și cu multă experiență. Acesta a mai spus că ultimul său mandat arată că el poate face asta.

„Bucureştiul are nevoie de un primar competente şi cu multă experienţă, care să aibă uşile deschise la Bruxelles. Am dovedit în mandatul trecut că pot face ceva, am un portofoliu de cunoaştere de la Bruxelles care depăşeşte orice candidat. Bucureştiul are nevoie de bani, de îmbunătăţirea calităţii vieţii şi acest lucru îl poate face un om care înţelege” , a declarat Traian Băsescu.