Într-o declaraţie făcută în cadrul unui interviu difuzat de postul public de radio, preşedintele Traian Băsescu a făcut o serie de clarificări asupra ideii formulate în parlament cu privire la necesitatea unui împrumut de la FMI.

Şeful statului a precizat că principalul vinovat pentru lipsa de bani care poate fi acoperită doar cu un împrumut este fostul guvern. „Am avut un deficit bugetar de 5,3% din PIB în anul precedent, care a fost un an de creştere. Fostul guvern a făcut risipă de resurse, au fost bani aruncaţi în campania electorală”.

Traian Băsescu a continuat cu menţiunea că împrumutul trebuie să fie pe doi ani, cu dobândă mică şi că banii trebuie distrubuiţi către relansarea economică, fără a preciza exact destinaţia banilor, dar şi pentru acoperirea unor credite deja contractate. El a refuzat însă să precizeze o sumă clară la care s-a gândit, deoarece „dacă va fi cu un miliard mai puţin o să spună presă că ia uite, lipseşte un miliard, au furat”.

După fostul guvern (PNL), a venit rândul actualilor parteneri de coaliţie (PSD). Preşedintele a acuzat două trusturi de presă deţinătoare de posturi de ştiri că difuzează declaraţiilor unor reprezentanţi din PSD care îl atacă.