Traian Băsescu a susținut că românii se vor convinge că cei de la USR-PLUS sunt „o gogoașă”  după ce vor guverna. În opinia sa, după aceea „vom vedea dacă mai rămâne din ei măcar cât a rămas din Dan Diaconescu”.

„Cred că așa a fost proiectat USR să devină o forță politică ce urmează să răspundă dezideratelor de partid noi și oameni politici noi. Trebuie s-o recunoaștem că abordările lor sunt destul de proaspete, pe deoparte, oamenii sunt destul de proaspeți și nimeni nu se va convinge că sunt o gogoașă până când nu vor guverna. După ce vor guverna, vom vedea dacă mai rămâne măcar cât a rămas din Dan Diaconescu. E puțin răutăcioasă observația mea, pentru eu îi consider un soi de neo-marxiști, mai ales când vine și domnul Cioloș cu teoriile de bază, cu trăitul la comun, cu renunțarea la valorile creștine, care până la urmă sunt cheia existenței Europei, nu numai a poporului român, cu spiralele de la cei ai domnului Bivolaru. E o viață complicată”, a afirmat Traian Băsescu, duminică, la România Tv.

Fostul șef al statului a declarat că cel mai mult din discursul lui Dan Barna de la Congresul USR, i-a plăcut atunci când acesta a făcut referiri la filmul „Matrix”, precizând că „una a vrut să spună el, și alta a înțeles sala cu pastila albastră”.