Anunț de ultimă oră din partea Rompetrol. Compania anunță că un alt bărbat a murit, în urma exploziei de pe platforma Petromidia. Potrivit sursei citate, acesta a fost transferat în Germania la o clinică de specialitate pentru tratament, iar starea sa de sănătate era una stabilă.

De menționat este faptul că, aceasta este cel de-al doilea deces provocat de explozia din Năvodari, primul angajat pierzându-și viața chiar în timpul exploziei.

Totodată, comapnia Rompetrol mai precizează că atât în timpul transferului cât și al internării, starea bărbatului a fost una stabilă.

„Cu adânc regret, vă anunțăm că în cursul zilei, unul din cei doi colegi transferați de urgență în Germania, în urmă incidentului din cadrul rafinăriei Petromidia, și-a pierdut viața.

Starea generală a pacientului a fost una stabilă pe tot parcursul internării, transferului și a tratamentelor de specialitate”, transmis compania, într-un comunicat de presă.

Un alt angajat a decedat după explozia de la Petromidia 

Sursa citată mai precizează că bărbatul avea 58 de ani, iar în urma exploziei a suferi arsuri pe 37% din suprafața corpului. De cealaltă parte, cel de-al doilea bărbat care a suferit arsuri în urma exploziei este și el spitalizat tot în Germania, în stare staibilă, răspunzând la tratamentul dat de medici.

Amintim faptul că explozia a avut loc în data de 2 iulie la Rafinăria Petromidia din Năvodari. În urma exploziei, un bărbat, în vârstă de 32 de ani, a fost găsit decedat.

Totodată, compania mai informa că alte cinci persoane au fost rănite, două dintre ele fiind transferate, în 5 iulie, cu arsuri grave, de la Spitalul Floreasca din Capitală, la o clinică din Germania, cu un avion militar, una dintre ele decedând ulterior în cursul zilei de astăzi.

Compania Rompetrol anunța că va suporta toate costurile pentru recuperarea și tratarea angajaților, menționând că va ajuta inclusiv familiile acestora.