UPDATE: 13 morţi şi doi răniţi grav (bilanţ definitiv)

Treisprezece persoane au murit şi două au fost rănite grav duminică după căderea unei cabine de teleferic la Stresa, staţiune balneară din Piemont, pe malul lacului Maggiore, în nordul Italiei, conform unui nou bilanţ prezentat ca definitiv de echipele de salvare, relatează AFP.

“Bilanţul definitiv al traficului accident este de 13 morţi şi doi răniţi grav transportaţi cu elicopterul la Torino”, a transmis serviciul de salvare montană pe contul său de Twitter.

Cei doi grav răniţi sunt copii, în vârstă de nouă, respectiv cinci ani.

Accidentul a survenit în jurul orei locale 12.30 (10.30 GMT) la 100 de metri de staţiunea din vârf, se arată într-un comunicat al Ministerului Infrastructurii.

Accidentul ar fi fost cauzat de ruperea unui cablu, pe partea cea mai înaltă a traseului, ceea ce a dus la căderea cabinei, conform agenţiei de presă ANSA.

În imagini transmise de pompieri şi de echipele alpine de salvare se văd rămăşiţele cabinei într-o zonă împădurită extrem de abruptă, ceea ce îngreunează mult accesul.

Acest teleferic popular printre turişti leagă în 20 de minute localitatea Stresa de Muntele Mottarone care, de la o înălţime de aproape 1.500 de metri, oferă o privelişte spectaculoasă asupra lacului Maggiore şi a Alpilor.

Știre inițială:

Tragedie în Italia! Nouă oameni au murit, după ce o telecabină s-a prăbușit

Oamenii din regiunea turistică italiană Stresa din regiunea Piedmont nu mai au cuvinte după tragedia care a avut loc duminică, 23 mai. În acestă regiune turistică o telecabină s-a prăbușit. Inițial, bilanțul provizoriu raporta că există 8 victime. Ulterior, au fost descoperiți doi copii care au fost grav răniți. Amintim că la bordul telecabinei se aflau 11 persoane. Persoanele rănite au fost transportate la Spitalul Regina Margherita din Torino, Italia.

Cum s-a produs această tragedie

Autoritățile italiene sunt de părere că tragedia s-a produs, cel mai probabil, din cauza ruperii unui cablu, în porțiunea cea mai de sus a traseului, la doar 300 de metri de vârf.

Telecabina este des folosită de turiști pentru că leagă Stresa de masivul Mottarone. Călătoria durează 20 de minute, telecabina ajungând la 1.500 de metri deasupra solului. Turiștii vin în această locație deoarece telecabină oferă o perspectivă spectaculoasă asupra Alpilor.

Sursă foto: Dreamstime