Moment critic pentru un adolescent în vârstă de 15 ani. O zi de sărbătoare a fost la un pas să se transforme într-o adevărată zi tragică. Asta pentru că tânărul a căzut duminică de pe ATV într-o râpă din Munţii Baiului. Salvarea lui a venit de la salvamontişti. Echipa l-a transportat cu targa pe munte până la un drum forestier. De aici, tânărul de 15 ani a fost preluat de un echipaj SMURD pentru a fi transportat la spital.

Reprezentanţii Salvamont Buşteni au dat detalii despre cele petrecute și au spus care este starea de sănătate a tânărului. Acesta a suferit o gravă fractură deschisă la un picior, având hemoragie. Potrivit celor care i-a salvat viața, adolescentul a fost la un pas să-şi piardă viaţa, chiar în doua zi de Crăciun, în Munţii Baiului. El se afla cu tatăl său şi cu alţi prieteni la o plimbare cu ATV-urile pe un drum foarte alunecos, acoperit cu zăpadă. La un moment dat, adolescentul a căzut de pe ATV şi s-a prăbuşit peste 10 metri într-o râpă. El a suferit o gravă fractură deschisă la membrul inferior drept cu hemoragie.

Salvamontiştii din Buşteni au dat detalii importante

Salvamontiştii din Buşteni şi cei de la ISU i-au acordat victimei primele îngrijiri la locul accidentului şi au transportat-o pe targă până la drumul forestier. De acolo a fost preluată de un UTV Salvamont şi coborâtă de pe munte. Un echipaj SMURD a preluat accidentatul din oraş si l-a dus la spital.

„Un tânăr de 15 ani, a fost astăzi la un pas să-şi piardă viaţa în Munţii Baiului. Acesta se afla cu tatăl său şi cu alţi prieteni la o plimbare cu ATV-urile pe un drum foarte alunecos, acoperit cu zăpadă. Nu se ştie încă din ce motiv, victima a căzut de pe ATV şi s-a prăbuşit peste 10 metri într-o râpă. A suferit o gravă fractură deschisă la membrul inferior drept cu hemoragie. Salvamontiştii din Buşteni şi cei de la ISU i-au acordat victimei primele îngrijiri la locul accidentului şi au transportat-o pe targă până la drumul forestier. De acolo a fost preluată de un UTV Salvamont şi coborâtă de pe munte. Un echipaj SMURD a preluat accidentatul din oraş si l-a dus la spital”, se menţionează în informarea publicată pe pagina de facebook a Salvamont Buşteni.