Salvamontiștii din Bușteni au salvat luni seară șapte tineri ce rămăseseră blocați pe o potecă turistică din zona cascadei Urlătoarea. Conform salvamontiștilor, unul dintre turiști și-a pierdut telefonul în pădure și a pornit în căutarea acestuia împreună cu tot grupul din care făcea parte, fără a ține cont de faptul că urma să se întunece, transmite Digi24.

De asemenea, cei șapte tineri nu erau echipați corespunzător și au fost nevoiți, în cele din urmă, să ceară ajutorul salvamontiștilor. Aceștia i-au ajutat să coboare muntele în siguranță. Acțiunea a durat în jur de două ore.

„În jurul orei 17:50 am fost anunțați că șapte tineri se află la Cascada Urlătoarea. Încă era lumină, voiau să coboare, au pierdut foarte mult timp stând să caute un telefon, aproximativ o oră jumate, până să își dea seama că o să îi prindă noaptea. Bineînțeles, din cauza vremii, poteca a înghețat, a început să devină alunecoasă și le-a fost frică. Au preferat să solicite ajutorul Salvamontului”, a declarat Laurențiu Paraschiv, coordonatorul Salvamont Bușteni.

43 de apeluri de urgență primite de salvamontiști în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont, s-au primit 43 apeluri de urgență:

– 12 apeluri pentru Salvamont Municipiul Brașov,
– 11 apeluri pentru Salvamont Sinaia,
– 5 apeluri pentru Salvamont Lupeni,
– 2 apeluri pentru Salvamont Predeal,
– 2 apeluri pentru Salvamont Voineasa,
– 2 apeluri pentru Salvamont Caraș Severin – Muntele Mic,
– 2 apeluri pentru Salvamont Prahova – Bușteni,
– 2 apeluri pentru Salvamont Vatra Dornei,
– 1 apel pentru Salvamont Gorj,
– 1 apel pentru Salvamont Maramureș,
– 1 apel pentru Salvamont Judetul Brașov,
– 1 apel pentru Salvamont Bacău,
– 1 apel pentru Salvamont Dambovița.

S-au mai primit 42 apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre diferite trasee turistice din zona montană și despre starea pârtiilor din domeniile schiabile.