Tragedie în lumea sportului. Handbalistul Javier Humet este în doliu. Ana Ayda, soția s-a, s-a stins din viață. Aceasta a suferit un accident vascular cerebral la doar câteva ore după ce sărbătoriseră câștigarea unui nou titlu de campion cu Dinamo.

Soția lui Javier Humet a ajuns de urgență la spital, iar atât handbalistul cât și colegii săi s-au rugat ca aceasta să își revină și să se întoarcă cât mai repede acasă, la cei trei copii ai săi și la întreaga familie. Pe 23 mai însă, aecasta a pierdut lupa.

Nimeni nu se aștepta ca Ana Ayda să nu își revină. Handbalistul a sperat până în ultimul moment. Deși soția acestuia a suferit inclusiv un infarct în ambulanță, Javier Humet încă spera.

În cursul zilei de sâmbătă, acesta declara că nu se poate face nimic, medicii așteptând un semn de activitate cerebrală. El mai menționa că starea ei de sănătate nu s-a schimbat de câteva zile.

”Așteptăm un semn de la creierul său. Deocamdată nu se poate face nimic. Așteptăm. Ne rugăm pentru ea și sper din tot sufletul ca toți cei care văd asta să-și îndrepte gândurile pozitive către ea. Din păcate, starea sa de sănătate nu s-a îmbunătățit.”, a declarat sâmbătă, la playsport.ro, Javier Humet.

Dinamo este alături de Javier Humet

După anunțul tragic, Clubul Sportiv Dinamo a reacționat imediat. Aceștia i-au transmis un mesaj de condoleanțe după zile întregi de speranță.

„Condoleanțe, Javier Humet! Suntem alături de tine! Suntem cutremurați și găsim cu greu cuvinte în aceste momente teribile pentru campionul nostru Javier Humet. Am sperat timp de zece zile într-un miracol, dar cu toate rugăciunile noastre soția sa a plecat pentru totdeauna într-o lume mai bună.

Clubul Sportiv Dinamo și întreaga familie a sportului dinamovist sunt alături de tine, Javier! Dumnezeu să o odihnească în pace!”, au scris dinamoviștii pe contul oficial de facebook.

De menționat este faptul că, spaniolul Javier Humet de 31 de ani a jucat la toate cele trei cluburi din București. El a semnat din 2020 un contract cu Dinamo, alături de care a cucerit titlul în „Liga Zimbrilor”.

„În România, Humet a jucat la HCM Constanța (2012-2013 și 2014-2015), la CSM București (2015-2018) și la Steaua, în ultimele două sezoane. Principal om de gol la toate echipele la care a evoluat, Humet are un randament ridicat și în apărare. Din 2017, el este cetățean român, evoluând constant pentru prima reprezentativă a României”, este prezentarea pe care i-a făcut-o clubul Dinamo.