Iubitorii fotbalului din România au primit o veste teribilă exact în ziua de Crăciun. Romeo Ionescu, unul din cei mai valoroşi statisticieni ai fotbalului românesc, a încetat din viaţă la doar 58 de ani. Bărbatul a încetat din viaţă la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi, iar decesul a fost anunţat sâmbătă de către soţia sa.

Înmormântarea va avea loc marţi, 29 decembrie, la Roman.

Ploieşteanul Romeo Ionescu era un cunoscut autor de cărţi de fotbal şi colaborase, de-a lungul ultimelor decenii, cu principalele publicații sportive din România pe partea de statistică. El era istoricul şi statisticianul care se ocupa de site-ul romaniansoccer.ro.

Printre lucrările sale se regăseau anuare care conțineau date statistice și cifre despre fotbaliștii Diviziei A, precum și Enciclopedii ale fotbalului românesc. Una dintre lucrările sale de bază a fost Enciclopedia Fotbalului Românesc, carte tipărită în două volume, notează Gazeta Sporturilor.

Romeo Ionescu eraşi colaborator al Rec.Sport.Soccer Statistics Foundation (RSSSF), o arhivă internațională dedicată statisticilor din fotbal, fondată în anul 1994.

Doliu şi în lumea fotbalului spaniol

Lumea fotbalului a primit o altă veste tristă, tot sâmbătă. Antonio Gento, fratele actualului președinte de onoare al clubului de fotbal Real Madrid, a încetat sâmbătă din viață. El a jucat la cea mai mare echipă din capitala Spaniei un sezon în prima echipă, unde a câștigat titlurile Ligii și Cupei în 1962.

Antonio Gento, fost jucător al echipei de fotbal Real Madrid şi fratele lui Paco Gento, actualul preşedinte de onoare al clubului madrilen, a încetat din viaţă sâmbătă, la vârsta de 80 de ani, conform unui comunicat dat publicităţii de gruparea madrilenă prezidată de Florentino Perez, informează agenţia EFE.

Antonio Gento a jucat pentru Real Madrid în sezonul 1961-1962, în cursul căruia a câştigat titlul în La Liga. În afară de Real Madrid, Antonio Gento a mai jucat în cariera sa pentru Levante, Racing Santander şi Oviedo, încheindu-şi cariera la Racing în 1973.

Antonio Gento provine dintr-o familie de sportivi, formată din frații săi Paco Gento și Julio Gento , precum și din nepoții săi Julio Llorente , Paco Llorente , José Luis Llorente și Toñín Llorente. Aceștia din urmă, spre deosebire de restul familiei care erau fotbaliști, s-au remarcat în baschet. A treia generație de sportivi este formată din Sergio Llorente , Juan Llorente (baschet) și Marcos Llorente (fotbal).