Polițistul se afla la volanul une mașini de polițe în momentul în care s-a produs tragedia. În urma audierilor făcute de procuror, s-a decis ca acesta să fie plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

„Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de o persoană pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, faptă prev.de art. 192 alin. (1) şi (2) C.Pen şi au dispus luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpat pe o durată de 60 de zile”, informează procurorii într-un comunicat de presă.

În ceea ce privește motivele producerii accidentului, procurorii precizează că la momenul tragediei polițstul se afla într-adevăr în exercitarea atribuțiilor de serviciu, însă acesta nu se afla într-o misiune specială care să justifice viteza pe care o avea, dar și folosirea semnalelor luminoase şi acustice.

La momentul actual cercetările contiună, conform procurorilor, astfel încât toate aspectele cauzei să fie clarificate. Amintim faptul că la ieșirea de la audieri polițistul a avut un comportament fără prezent și a refuzat să dea declarații jurnaliștlor.

Polițstul implicat în accident i-a îmbrâncit pe jurnaliști

Atunci când jurnaliştii prezenţi la Parchetul General au încercat să afle mai multe detalii despre tragedia care a avut loc ieri, în zona Bucureștii Noi, pe bulevardul Laminorului, polițistul i-a îmbrâncit și le-a distrus camerele de luat vederi.

Totodată, atunci când încerca să se urce într-un autoturism, el i-a împins pe cei care continuau să îl întrebe lucruri. La final, polițistul s-a urcat în mașină și a plecat în mare viteză, precizează unul dintre jurnaliștii care se afla la fața locului.

„Colegii mei de la celelalte televiziuni se uită pe camerele de filmat pentru că au fost colegi operatori care au fost şi îmbrânciţi şi s-au dat câţiva pumni către aceştia în înghesuiala care a fost aici. Colegilor le-au căzut şi bateriile de la cameră. Pur şi simplu i-a împins pe colegi, în încercarea de a urca în autoturism”, a spus o jurnalistă de la Antena 3.

Amintim faptul că tragedia s-a produs joi. Atunci, o fată a murit iar o alta a fost rănită în urma unui accident auto provocat de un poliţist care circula cu viteză, pe o stradă din Sectorul 1 al Capitalei, având doar semnalele luminoase aprinse. La momentul producerii incidentului, cele două fete se aflau pe trecerea de pietoni, însă nu le-a fost acordată prioritate.