Polițiștii verifică la sânge măștile românilor! Mii de amenzi date zilnic

Lucian Bode a declarat că polițiștii dau zilnic între 1.300 și 1.400 de sancțiuni contravenționale pentru purtarea unei măști de protecție necorespunzătoare. Declarațiile sale vin în contextul în care sindicatul Europol a făcut un apel în luna noiembrie cu privire la noua atribuție pe care o au polițiștii.

”Am avut curiozitatea şi îngrijorarea să văd ce s-a întâmplat înainte şi după apel (…) 99,9 dintre poliţişti au decis să îşi respecte jurământul şi să respecte uniforma de poliţist”, a mai afirmat Bode, precizând că numărul de sancţiuni aplicate a crescut în perioada imediat următoare apelului.

Ce înseamnă măști neconforme

Sindicalițtii din poliție spun că nu au pregătirea necesară pentru a verifica tipul de măști purtate de către populație, însă ministrul Lucian Bode precizează că în ordinul comun semnat de ministrul de Interne și de ministrul Sănătății, lucrurile sunt foarte clare – o mască neconformă este una din plastic sau din material textil.

”Am văzut şi eu apelul unui sindicat din multele care există în Poliţia Română. Eu am avut foarte multe discuţii cu structurile noastre din MAI (…) Toate măsurile pe care Guvernul le-a luat, autorităţile centrale le-au luat în această perioadă le sunt cunoscute şi au fost prelucrate imediat ce au fost adoptate”, a declarat, miercuri Lucian Bode.

De asemenea, ministrul Lucian Bode a precizat că mesajul transmis în mod public de către sindicatul de poliție reprezintă o îngrijorare, referindu-se la faptul că, indirect, se înțelege că autoritatea care trebuie să aplice legea, nu o va face. Potrivit ministrului, legea este foarte clară.

”Un astfel de mesaj public transmite o îngrijorare când o autoritate, chemată să aplice legea, foarte clară de altfel (…) transmite prin anumite voci sindicale că nu va aplica această lege”, a mai declarat ministrul.