În inspecţie, pe şantierul pasajului rutier, a venit şi primarul general al Capitalei, Răzvan Sava, care a facut o promisiune ambițioasă: pasajul va putea fi inaugurat pe 30 iunie, potrivit B1 TV.

Traficul va fi blocat de pe Calea Văcărești, între Strada Mărţişor şi Şoseaua Olteniţei, în sensul de mers spre Bulevardul Constantin Brâncoveanu, a anunţat Poliţia Rutieră.

Circulaţia se va desfășura în continuare, pe Calea Văcărești, pe patru benzi, câte două pe sens, în dreptul intersecției de la Piața Sudului.

Lucrările de la Piaţa Sudului nu au ajuns nici la jumătate. Iar totul ar trebui să fie gata până pe 30 iunie anul acesta. Dacă nu vor gata la timp, Primăria Capitalei ar putea pierde aproape 20 de milioane de euro de la Uniunea Europeană.

Pasajul subteran de la Piaţa Sudului se va face pe direcţia Calea Văcăreşti – Strada Niţu Vasile şi va avea o lungime de 85 de metri, iar înălţimea de 5 metri.

Proiectul prevede şi construirea mai multor pasaje pietonale, dar şi a unui pasaj subteran care va face legătura între staţia de metrou Piaţa Sudului şi peroanele staţiei de tramvai de pe Şos. Olteniţei.