Tradiții și obiceiuri în noaptea de Anul Nou. Este absolut interzis să mâncați acest lucru. Alungă norocul!

UPDATE: La români, în noaptea de Anul Nou oamenii trebuie să facă mult zgomot, pentru a alunga toate spiritele rele. În ultima zi din an, dar şi în prima zi a Anului Nou, este bine să nu facem cheltuieli şi să nu aruncăm nimic din casă – nici măcar gunoiul, deoarece odată cu el, aruncăm afară din casă şi norocul. Totodată, oamenii nu trebuie să aibă nicio datorie când începe noul an. În caz contrar, ei vor rămâne datori întreg anul, conform site-ului https://calendarulortodox.ro.

Conform tradiţiei populare, la miezul nopţii dintre ani uşa casei trebuie să fie deschisă, pentru a-i face loc anului vechi să iasă şi Anului Nou să intre. Bătrânii spun că la trecerea dintre ani este bine ca fiecare persoana să poarte o haină nouă şi ceva roşu, dar şi să aibă în buzunar nişte bani.

O altă credinţă populară spune că în noaptea dintre ani este bine să se mănânce peşte, pentru a avea o trecere lină şi uşoară prin anul ce urmează, precum cea a peştelui prin apă.

Știre inițială

Mai sunt doar câteva ore până când vom sărbători trecerea dintre ani. Ca de fiecare dată când vine noaptea de Revelion, vom sta alături de cei dragi și vom mânca bucate alese, care au fost pregătite cu grijă special pentru acest moment festiv. Nu mulți dintre noi știu însă că există o serie de tradiții și obiceiuri pe care ar fi bine să le respectăm dacă vrem să ne meargă bine în anul care vine.

Vorbim aici de o serie de lucruri pe care ar fi bine să le facem dacă vrem să avem noroc, prosperitate, dragoste și sănătate. Tot atât de importante sunt și superstițiile legate de ceea ce nu este tocmai indicat să facem pentru că ar putea să ne aducă ghinion tot anul.

Ce trebuie să faci de Revelion

La miezul nopții, de Revelion, este important să aveți lângă voi tot ceea ce vă doriți să aveți și în noul an: bani, pentru perioade mai bogate; persoana iubită, pentru și mai multă dragoste; paharul cu șampanie, pentru un an cât mai vesel și mai frumos.

La cumpăna dintre ani se pun dorințe, pentru că acestea au cele mai multe șanse să se îndeplinească în urmptoarele 12 luni care abia încep.

Tradiții și obiceiuri în noaptea de Anul Nou. Este absolut interzis să mâncați acest lucru. Alungă norocul!

Vâscul trebuie să fie prezent în case și pe masa de anul nou. Vâscul aduce noroc, iar persoanele care se sărută sub vâsc la cumpăna dintre ani vor avea parte doar de momente încărcate de fericire.

Dacă vă doriți să aveți succes la locul de muncă, în prima zi a anului este recomandat să faceți ceva în legătură cu serviciul.

În cazul în care vrei să primești cât mai multe cadouri în noul an, este bine să te prindă miezul nopții cu haine noi și mai ales curate.

Pentru un an plin de noroc și iubire, este bine să purtați roșu la petrecerile de Revelion. Datoriile trebuie să fie plătite până la miezul nopții, pentru a nu da prea mulți bani în anul ce vine.

Ce NU trebuie să faci de Revelion

Tradiții și obiceiuri în noaptea de Anul Nou. Este absolut interzis să mâncați acest lucru. Alungă norocul!

În ziua de 1 ianuarie nu este bine să speli rufe, să speli sau să tricotezi.

Se spune că nu este bine să intri în noul an cu datorii, dar nici să nu împurmuți bani încă din prima zi a anului.

În prima zi din an este interzis să aruncați lucruri din casă, inclusiv gunoiul.

Nu este bine să vă certați, să vă supărați sau să plângeți în prima zi a lunii ianuarie.

De Revelion nu e bine să consumați carne de pasăre. Încă din bătrâni se spune că aceasta alungă norocul de care v-ați putea bucura în noul an.

În prima zi a anului nu se plătesc taxe sau datorii. În plus, noul an nu trebuie să te prindă cu paharele sau buzunarele goale.

Se spune că nu este bine să ieșiți din casă, în prima zi a anului, până când nu primiți un musafir. Mare atenție, însă, el nu trebuie să fie nici blond nici roșcat și să nu aibă platfus.

Tradiții și obiceiuri în noaptea de Anul Nou. Este absolut interzis să mâncați acest lucru. Alungă norocul!