Ministerul Finanțelor își dorește ca acest program să fie transformat în unul strict social. După ce în ultimii ani cei care au accesat programul ”Prima casă” au luat case de vacanțe, Guvernul vrea ca de acest program să se folosească doar românii care chiar au nevoie de o locuință.

La 10 ani de la lansarea sa, programul Prima Casă urmează să fie accesibil doar tinerilor care au cel mult 35 de ani și câștigă maximum 3.000 de lei net.

 „Oricine cu venituri mai mari de 3.000 de lei şi cu putină rabdare şi gospodărire a bugetului familie poate depune deoparte mai mult de 10% din avansul unui apartament şi atunci nu se pretează.”, a declarat Iancu Guda, preşedintele Asociaţiei Analiştilor Financiari.

Până acum, programul Prima Casă putea fi accesat de orice român, care nu avea o locuință pe numele său. În 2019, programul Prima Casă introduce vârsta maximă 35 de ani și un salariu maxim de 3.000 de lei net. În programele anterioare oricine  câştiga cel puţin salariul minim pe economie putea face creditul Prima Casă. Condiția era să returneze banii în maximum 30 de ani.

 „Unii solicitanţi îşi luau case de vacanţe sau apartamente de valoare foarte mare. Se duceau către valoarea maximă a creditului şi restul sumei îl aduceau de acasă ca şi avans.”, a dezvăluit Andreea Costescu, analist financiar, scrie Spynews.ro.

Te-ar putea interesa și: