Toți elevii trebuie să știe! În cadrul conferinței de presă comună cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, ministrul Educației a precizat că semestrul I al anului școlar 2021-2022 se va încheia înainte de sărbătorile de iarnă. Așadar, primul semestru va avea 14 săptămâni.

Sorin Cîmpeanu a mai precizat că ordinul privind structura anului școlar a fost semnat și că urmează să fie publicat în Monitorul Oficial.

“Este vorba de o abordare conformă cu aşteptările elevilor, care înţelegem că vor crea dificultăţi multor cadre didactice, dar se vor implica în aşa fel încât să avem o structură logică a anului şcolar, bazată pe două semestre, cu trei vacanţe: de iarnă, primăvară şi vară.

Pentru grădiniţe şi învăţământul primar se va adăuga săptămâna de vacanţă din luna octombrie.

Dar, semestrul I se va încheia înainte de sărbătorile de iarnă, va avea o durată de 14 săptămâni, iar semestrul al II-lea va avea o durată de 20 de săptămâni, din care o săptămână va fi ‘Şcoala altfel'”, a explicat Cîmpeanu, într-o conferinţă de presă.

Ministrul a menţionat că vor fi excepţii pentru anii terminali, pentru care anul şcolar va avea 32 de săptămâni, precum şi pentru filiera tehnologică.

Toți elevii trebuie să știe! Modificări la examenele naționale

Ministrul Educației a declarat vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că a semnat ordinul pentru adaptarea programei de examen pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat la realitățile actuale.

”Dacă vorbim de examene naționale aș vrea să mai dau o știre în premieră. Am semnat ordinul de ministru pentru adaptarea la realității programei pentru examenele naționale. Astăzi va fi publicat în Monitorul Oficial. Această adaptare s-a făcut ținând cont de realitățile anului școlar 2020-2021”, a anunțat ministrul Educației.

Sorin Cîmpeanu a vorbit și despre elevii care merg la școală în funcție de scenariul în care se află localitatea unde învață.

„Sunt 149 de localități aflate acum în scenariul roșu, sunt 903 localități în scenariul galben în care vor merge copiii de grădiniță vor merge cu prezență fizică clasele 1- 4 plus clasa pregătitoare și de asemenea vor merge elevii din clasele terminale care vor susține examenele naționale în curând.”, spune ministrul Educației.