Revizia întregului sistem înainte de scăderea drastică a temperaturilor reprezintă o parte foarte importantă din întreținerea corespunzătoare a centralei termice. În acest mod, puteți evita și posibilele defecțiuni, întâlnite cât se poate de frecvent, în timpul iernii.

De asemenea, trebuie verificată și presiunea din instalație și corectată la o valoare cuprinsă între 1,5 bar – 2 bar, fiind recomandată ca măsură de prevenire a presiunii mult prea ridicate. Trebuie să luați în vedere și robineții cu cap termostat care pot îmbunătăți și corecta diferențele de temperatură.

În cazul în care diferențele sunt mult prea mari, între camerele din același apartament sau casă, se pot instala astfel de robineți. Vor veni în ajutor pentru ajustarea termică din încăperi, iar căldura va fi distribuită într-un mod echilibrat.

La toate cele menționate se adaugă și verificarea care trebuie efectuată o dată la 2 ani, dar și reviziile anuale, care reprezintă câțiva pași foarte importanți ce trebuie respectați de utilizatorii de centrale termice. O dată pe an trebuie curățate sistemele de evacuare sau coșurile de fum, fiind o acțiune recomandată pentru a evita orice eventual pericol. Este o acțiune ce se efectuează în special înainte de începerea sezonului rece, pentru a fi evitate și depunerile care pot să îngreuneze evacuarea de fum sau gaze toxice din centrală.