In baza activitatii vizitatorilor site-ului www.VreauCredit.ro va prezentam topul celor mai cautate credite de nevoi personale. Pentru calculul DAE si rata lunara s-a luat in calcul o cerere de credit pentru echivalentul a 30000 euro pentru o perioada de 15 ani. Atat DAE cat si rata lunara contin si comisioanele aferente creditului. Toate sumele sunt exprimate in echivalent euro pentru a realiza comparatia cat mai usor.

Vezi aici Top 10 Credite de nevoi personale cu ipoteca in perioada 01.12 2007 – 15.01.2008

Ce este DAE? DAE (dobanda anuala efectiva) se obtine prin calcularea tuturor costurilor directe ale creditului, precum comisioanele de evaluare, administrare, acordare etc. Acest rezultat este estimativ pentru ca dobanda in cadrul creditului poate varia in timp, in functie de evolutia economiei nationale si/sau a pietelor bancare nationale sau internationale. Aceste variabile influenteaza si urmatoarele rezultate:

Rata Medie Lunara contine toate costurile aferente creditului, inclusiv comisioane lunare de administrare. Valoarea ratei lunare poate varia de la o luna la alta, in functie de tipurile comisioanelor. Costul initial reprezinta suma comisioanelor ce trebuiesc platite catre banca pentru obtinerea creditului.

Suma Finala de Rambursat reprezinta suma pe care un client ajunge sa o plateasca bancii la momentul maturitatii creditului. (la momentul terminarii contractului de credit). Pentru a vedea un scadentar complet de plata pentru un credit va invitam in cadrul site-ului www.VreauCredit.ro .

Pentru a alege creditul potrivit este foarte important sa cunoasteti care sunt tipurile de venituri luate in calcul (salarii, chirii, dividende, venituri obtinute in strainatate etc) precum si documentele necesare intocmirii dosarului de credit. (in multe cazuri chiar si flexibilitatea bancii poate influenta volumul creditului acordat sau chiar acordarea sau refuzul contractului de credit).

Site-ul www.VreauCredit.ro va prezinta peste 550 de oferte de creditare oferite de catre 27 de banci din Romania. Informatiile din cadrul site-ului sunt actualizate zilnic de catre banci. In cadrul site-ului puteti vedea toate detaliile unui credit, inclusiv costurile aferente acestuia (dobanzi si comisioane), veniturile luate in considerare, documentele necesare pentru intocmirea dosarului de credit sau lista cu sucursalele si bancomatele bancii care ofera creditul de care sunteti interesat. In cadrul site-ului puteti filtra lista de credite dupa mai multe criterii – Tipul creditului, moneda, banca, suma si perioada dorita. Astfel, site-ul va va prezenta doar ofertele care se potrivesc criteriilor cautate de dumneavoastra. In dreptul fiecarei oferte de creditare va apare valoarea DAE si Rata lunara (daca ati completat campurile suma si perioada dorita), asa cum a fost exemplificat mai sus. Fiind un site unde se gasesc mai multe oferte de creditare, realizatorii va ofera si posibilitatea de a compara mai multe oferte, inclusiv costurile acestora, DAE, rata lunara sau costul total al creditului. Comparatia poate fi exportata in format excel pentru analiza ulterioara.

Daca ati gasit un credit care se potriveste nevoilor dumneavoastra si considerati ca va calificati pentru obtinerea lui, atat din punct de vedere al veniturilor lunare nete cat si din punct de vedere al documentelor necesare, puteti aplica in cadrul site-ului gratuit pentru acesta. Informatiile vor ajunge la banca de unde doriti obtinerea creditului, urmand ca un reprezentant al acesteia sa va contacteze pentru realizarea dosarului de credit. Compania care administreaza site-ul este inregistrata in cadrul registrului de evidenta al operatorilor de date cu caracter personal si astfel aveti siguranta ca datele dumneavoastra personale nu vor ajunge in alta parte.

Statisticile realizate de catre analistii VreauCredit.ro sunt realizate pe un numar de 121.967 de utilizatori unici in perioada 01.12 2007 – 15.01.2008. Acest top este influentat atat de ofertele concrete ale bancilor cat si de campaniile de promovare ale acestora in perioada realizarii statisticilor.

Pentru mai multe detalii vizitati www.VreauCredit.ro    

Data: 22 ianuarie 2008