Un ceas este pana la urma un obiect pe care il porti pentru a afla timpul. Insa, se pare ca pentru unii nu este doar „o masina a timpului” ci si un trend, o mandrie, platind pentru unul chiar si mii de dolari. De asemenea, unii producatori de nisa s-au axat pe proiectarea de ceasuri cu preturi exorbitante.

Un astfel de ceas, intr-un top al celor mai scumpe din lume, este Zadora Timepieces, creat de catre Andreas von Zadora-Gerlof. Acesta este impodobit cu o albina incrustrata cu diamante negre si galbene, smaralde si perle. Pretul sau este de 150.000 de dolari.

Ceasuri cu preturi la fel de ridicate sunt si cele din colectia Titanic Watches, proiectate de Romain Jerome. Acestea au un pret de 152.435 dolari.

Ceasul Double Tourbillon are un pret de 329.000 dolari si este produs de Breguet. Acesta are gravat manual, pe cadran, sistemul solar si 95% din compozitia sa este platina.

Ceasurile Opera One sunt fabricate de Girard-Perregaux si ating un pret de 495.000 de dolari. Acestea sunt fabricate din aur si platina si poate emite sunete reale, nu doar simple bepuri.Ceasurile Grande Complication sunt produse de Blancpain si au un pret de 785.000 de dolari. Cele 740 de piese din care sunt formate sunt asamblate manual.

Seria Tecnica Skeleton Chronograph, creata de Parmigiani Fleurier, este formata din ceasuri din platina cu preturi de 850.000 de dolari.

Corum produce de asemenea ceasuri foarte scumpe, dar seria Classical Billionaire Tourbillion cuprinde ceasuri cu preturi exorbitante cuprinse intre 325.000 de dolari si 998.000 de dolari. Suma se datoreaza celor 850 de diamante incrustrate pe marginea cadranului.

Big Bang Chronograph, creat de Hublot si Bunter SA, are un pret de 1 milion de dolari. Se pare ca acesta este acoperit in intregime de diamante.

Ceasurile Tour de l’Ile, create de Vacheron Constantin, au fost create in 2005 intr-un numar limitat de 7 unitati. Fabricat din aur di platina si cu o curea din piele de crocodil, acestea au un pret de 1,5 milioane de dolari fiecare.

Unul dintre cele mai scumpe ceasuri din lume este si cel proiectat de Jaeger-LeCoultre: Joaillerie 101 Manchette. Acesta este un adevara puzzle de diamante si pietre pretioase incrustate intr-o bratara de aur. Pretul sau nu este insa cunoscut pentru moment.

Sursa: Rediff News