Ca urmare a fuziunii, cele două companii au încetat tranzacţionarea acţiunilor la Bursa din Johannesbrug şi la Bursa de Valori Bucureşti, în cazul NEPI, şi la Bursa din Johannesbrug şi Bursa din Mauritius, în cazul Rockastle. Din 12 iulie 2017, NEPI Rockcastle se tranzacționează pe Bursa din Johannesbrug şi pe Euronext Amsterdam, cu o capitalizare bursieră la listare de 6,1 miliarde de euro.

În prezent, NEPI Rockcastle deține și administrează 51 de proprietăți operaţionale localizate în principal în șase țări din Europa Centrală și de Est, cu o valoare totală de aproximativ 4 miliarde de euro, precum și șase proiecte imobiliare în curs de construcție.

Valoarea portofoliului de proprietăţi deţinut de NEPI a crescut anul trecut cu 47% la 2,55 mld. euro, fiind detaşat cel mai mare investitor imobiliar activ în România. Suprafaţa brută închiriabilă a proprietăţilor generatoare de venituri din portofoliul companiei acoperă un milion de metri pătraţi, din care 70% se află în România. La sfârşitul anului trecut, grupul avea lichidităţi de 48 mil. euro şi facilităţi suplimentare netrase de 45 mil. euro. Rentabilitatea anuală a proprietăţilor NEPI este de 7,3%. Afacerea de bază a sud-africanilor rămâne România, unde deţin 15 malluri şi cinci proiecte de birouri, însă se extinde uşor în ţările din vecinătate. NEPI are momentan patru malluri şi o clădire de birouri în Slovacia, şi câte un mall în Croaţia, Serbia şi Cehia. Compania se află în proces de achiziţie a primului său activ imobiliar din Bulgaria.

La rândul său, Rockcastle are majoritatea proprietăţilor în Polonia, iar valoarea portofoliului său se ridică la circa 1,7 mld. euro. Rockcastle are doar nouă malluri operaţionale: şapte în Polonia şi câte unul în Cehia şi Zambia. Cele două companii au o serie de acţionari comuni precum Prudential, Sanlam, BlackRock Fund Advisors (fostul Barclays Global Fund Advisors) şi Stanlib.

Noua companie formată se axează în continuare pe deținerea, adminstrarea și dezvoltarea de proprietăți comerciale în piețele din Europa Centrală și de Est, deținând poziții de top în Romania, unde este cel mai mare investitor de pe piaţă, Polonia (al patrulea cel mai mare investitor pe segmentul de retail) și Slovacia (a doua cea mai mare companie de pe acest segment) și având o prezență puternică în Croația, Cehia și Serbia.

 

NEPI Rockcastle deține, de asemenea, un portofoliu semnificativ de acţiuni listate și lichide, ale unor mari companii imobiliare globale care domină prin performanță piețele pe care activează, având operațiuni în S.U.A., Marea Britanie și în Europa continentală, cu o valoare de peste 1 miliard de euro.

În calitate de directori generali, Alex Morar și Spiro Noussis vor colabora pentru a optimiza integrarea echipelor de management ale celor două companii, cu scopul de a pune în aplicare strategia grupului. Alex Morar se va concentra cu precădere pe dezvoltarea operațiunilor din țările acoperite anterior de NEPI (România, Slovacia, Croația și Serbia), iar Spiro Noussis pe piețele unde Rockcastle a fost prezentă (Polonia și Republica Cehă).

În urma implementării fuziunii, S&P a atribuit un rating BBB, cu perspectivă stabilă, pentru NEPI Rockcastle, în conformitate cu ratingul preliminar atribuit la data de 2 iunie 2017. Totodată, S&P a majorat ratingul obligațiunilor emise de NE Property Cooperatief U.A. și garantate în prezent de NEPI Rockcastle de la „BBB-” la „BBB”.