Secția pentru investigarea magistraților a început urmărirea penală împotriva autorilor comunicatului Parchetului General din ianuarie 2017, comunicat în care se mințea public despre împrejurările aducerii în țară a fugarului Nicolae Popa. În acest dosar e vizat și Augustin Lazăr, procurorul general al României, scrie Antena 3.

Postul de televiziune a vorbit despre infracțiuni de favorizare a făptuitorului și de asemenea fals în declarații. Kovesi a susținut în nenumărate rânduri spunând că în 2017 a existat un dosar penal tocmai cu privire la aducerea în țară a lui Nicolae Popa, lucru neadevărat.

Asta pentru că, la acel timp, Parchetul General s-a sesizat din oficiu cu privire la toate înregistrările  și declarațiile făcute de Sebastian Ghiță și au început urmărirea penală pentru abuz în serviciu.

La vremea respectivă, Parchetul General a dat un comunicat de presă în care susținea că dosarul deschis strict pe aducerea în țară a lui Nicolae Popa a fost clasat fiindcă Poliția Română a plătit totul.

Cei care avizează comunicatele de presă sunt șefii parchetelor, în acest caz fiind chiar Augustin Lazăr. Comunicatul nu era real întrucât dosarul n-a existat în 2017.