Doliu imens în Biserica Română după ce un preot a murit carbonizat în urma unui incendiu. Totul s-a petrecut în noaptea de luni spre marţi, la o casă din localitatea constănţeană Petroşani. Detalii despre acest subiect au fost date de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”.

Pompierii au intervenit pentru stingerea focului timp de aproximativ cinci ore şi, conform ISU, „cauza probabilă a incendiului este acţiunea intenţionată”.

Potrivit ISU „Dobrogea” un telefon primit cu puțin timp înainte de miezul nopții i-a pus în alertă. Imediat s-au deplasat mai multe autospeciale de stingere. Incendiul se manifesta generalizat, la o casă de aproximativ 200 mp. Din păcate, în interiorul casei a fost găsită o persoană de sex masculin, decedată, carbonizată, au spus pompierii.

Pompierii s-au luptat ore în șir cu incendiul

„La ora 23,46, am fost solicitaţi prin apel unic de urgenţă 112 pentru a interveni la un incendiu izbucnit la o casă pe str. Crizantemei din localitatea Petroşani. Din primele momente s-au deplasat spre locul solicitării o autospecială de stingere din punctul temporar de stingere Valea Dacilor, precum şi o autospecială de stingere şi un echipaj SMURD tip B din cadrul Gărzii 2 Chirnogeni. Incendiul se manifesta generalizat, la o casă de aproximativ 200 mp. Din păcate, în interiorul casei a fost găsită o persoană de sex masculin, decedată, carbonizată. Intervenţia s-a încheiat în jurul orei 04,35″, a transmis ISU „Dobrogea”.

La locul producerii incendiului, „a fost asistată de către echipajul SMURD B şi o femeie, fără a fi transportată la spital”, a completat ISU.

Arhiepiscopia Tomisului cere explicații de la autorități

Conform Arhiepiscopiei Tomisului, bărbatul care a murit carbonizat era preot.

„Ne rugăm pentru sufletul părintelui adormit în acest tragic accident. Ne este foarte greu să credem că incendiul ar fi fost produs intenţionat. Din datele noastre nu avea motive să facă aşa ceva. Sperăm ca autorităţile să ne lămurească în scurt timp cine ar fi putut provoca incendiul”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Eugen Tănăsescu.

Un alt preot a murit într-un incendiu

Din păcate, nu este singura tragedie de acest gen petrecută în România. Un preot și soția sa au murit într-un incendiu în luna iulie a anului trecut. Imensa tragedie a fost provocată de un fulger. Evenimentul cumplit a avut în timpul unei furtuni care s-a abătut atunci asupra Bucureștiului și a afectat și județul Ilfov.

Cei doi care nu au scăpat din calea fulgerului au fost părintele Costel Paizan, de la Cimitirul Dămăroaia, și soția acestuia. Ei au decedat într-un incendiu. Focul a fost provocat de un fulger care a căzut pe casa celor doi.