Pompierii din judeţul Buzău au intervenit pentru stingerea celor două incendii. Acestea ar fi afectat o suprafaţă totală de circa 40 de hectare. Din cauza vântului puternic, focul s-a extins rapid.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Buzău a informat că unul dintre incendii a izbucnit în localitatea Luciu, cuprinzând stuf şi vegetaţie uscată în jurul unui lac pe o suprafaţă de aproximativ 20 de hectare.

În acest caz este vorba despre mai multe focare şi pompierii lucrează pentru localizarea şi lichidarea incendiului.

La intervenţie participă Punctul de Lucru Padina, cu o autospecială de stingere cu apa şi spumă, forţele fiind suplimentate cu o autospecială cisternă din cadrul Detaşamentului de Pompieri Buzău. De asemenea, în zonă s-a deplasat şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Pogoanele cu o autospecială, potrivit știridebuzău.ro

Un alt incendiu de vegetaţie uscată se manifestă în localitatea Heliade Rădulescu, pe o suprafaţă de aproximativ 20 hectare.

Incendiile se extind rapid din cauza vântului puternic, fiind în vigoare un cod galben anunţat de meteorologi, care vizează intensificări temporare ale vântului cu rafale de 55-65 km/h, anunţă ISU.

Niciunul dintre incendii nu pune în pericol locuințele din zonele unde se manifestă.

Anterior, un alt incendiu de vegetaţie uscată, care a afectat o suprafaţă de 10 hectare, a izbucnit în comuna Năeni, sat Finteşti, iar la faţa locului au intervenit pompierii din Prahova şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă

Incendiu în București

Pe 4 ianurie, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (ISU) București Ilfov a intervenit pentru a lichida un incendiu care a izbucnit într-un apartament dintr-un bloc situat pe Bulevardul Iuliu Maniu din Capitală.

Reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență București-Ilfov au spus că inițial a ars cu flacără, însă că acum este mai mult fum. La fața locului au fost trimise trei autospeciale de stingere, SMURD și autospecială de descarcerare de la Detașamentul Grozăvești.

Deși la primele declarații nu s-au raportat victime, reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență București-Ilfov au declarat ulterior că flacăra a ars una dintre camere și că acolo a fost găsită o persoană decedată.

Persoana găsită fără suflare a fost un bărbat în vârstă de 70 de ani.

De asemenea, reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență București-Ilfov spun că nu a fost necesar ca locatarii să fie evacuați din bloc, adăugând că incendiul a fost stins fără a se mai înregistra și alte victime.