Între timp, legiuitorii din California rămân mai hotărâți ca niciodată să facă ilegal transportul la prețuri accesibile: au decis să interzică automobilele pe benzină, scrie WashingtonExaminer.

Proiect costă deja fiecare gospodărie din California mai mult de 8.600 dolari

Așa cum s-a scris în presă, proiectul feroviar de mare viteză atrage contractorii cu legături în cercurile politice precum ursul este atras de miere. Presupunând că va fi finalizat vreodată, acest proiect va necesita subvenții constante de funcționare și costuri uriașe de întreținere, notează publicația americană.

În cazul în care costurile sale nu vor crește și mai mult, acest proiect costă deja fiecare gospodărie din California mai mult de 8.600 dolari. Cu suma de 113 miliarde de dolari, statul californian ar putea să achiziționeze, de exemplu, câte-o locuință cu două dormitoare, la preț mediu, pentru fiecare dintre cei 134.000 de oameni fără adăpost, chiar și la prețurile mari de acum. Și tot ar mai mai rămâne cu bani, pentru a le cumpăra acestor oameni și câte un vehicul Tesla.

Motoarele cu ardere internă, interzise din 2035

Această risipă colosală de bani pe un proiect care pare mort din fașă vine în tandem cu hotărârea Californiei de a interzice motoarele cu ardere internă. Începând din 2035, în acest stat va fi ilegală vânzarea de vehicule noi pe benzină și motorină, cu excepția câtorva modele hibrid.

Va fi un adevărat dezastru!

Dar vehiculele electrice sunt încă destul de scumpe. Această politică a Californiei, care ar fi împovărătoare chiar și într-un oraș ca New York, va fi un adevărat dezastru într-un stat a cărui geografie și cultură se concentrează pe mașini. Mulți californieni cu venituri mici sunt deja stresați de prețurile mari ale locuințelor.

California se confruntă deja cu un exod al populației, mai ales în rândul celor cu vârste între 25 și 64 de ani, către state în care există oportunități mai bune și costuri de trai mai mici, cum ar fi Texas, Idaho și Utah.

Vor rămâne doar oamenii fără adăpost și cei cu averi foarte mari

Pe baza politicilor pe care legislativul său le adoptă, California pare hotărâtă să devină un stat în care nu vor rămâne decât oamenii fără adăpost și cei cu averi foarte mari. Puțini vor mai alege să trăiască aici dacă vor ști că sunt constrânși să dea pe o mașină peste 50.000 de dolari. Sau că vor fi obligați să achite taxe mai mari pentru a subvenționa o linie feroviară neprofitabilă de mare viteză, care nu pare să se termine vreodată.