TikTok, un pericol pentru copii? Wall Street Journal: Pot fi expuși conținutului destinat adulților

Wall Street Journal scrie că algoritmul folosit de TikTok pentru a decide ce videoclipuri pot vedea utilizatorii promovează conținut destinat adulților în rândul copiilor de 13 ani, potrivit wsj.com

În cadrul investigației realizată de sursa menționată, un cont asociat unui minor de 13 ani a căutat un termen destinat adulților și a urmărit câteva videoclipuri.

Conținutul afișat pe pagină este setat în baza căutărilor anterioare

Totuși, trebuie menționat că videoclipurile afișate pe pagină din feed-ul TikTok apar în baza căutărilor anterioare, precum și a tipurilor de conținut cel mai des vizualizate sau pe care un utilizator petrece cel mai mult timp urmărindu-le.

Cu cât utilizatorul rămâne mai mult timp pe o pagină cu conținut destinat adulților, cu atât mai mult acel tip de conținut este afișat în pagina drept sugestie, chiar dacă vârsta utilizatorilor este setată în profilul lor.

În acest context, TikTok a anunțat că în momentul de față nu există o diferențiere între videoclipurile difuzate pentru conturile de adulți și pentru cele ale copiilor. Totuși, aceștia lucrează la un nou instrument de filtrare pentru conturile persoanelor minore.

Creştere spectaculoasă a veniturilor proprietarului TikTok în 2020

În 2020, veniturile înregistrate de proprietarul reţelei de socializare TikTok au urcat până la 34,3 miliarde de dolari, ceea ce înseamnă dublu faţă de anul anterior.

Din păcate pentru grupul chinez, au crescut şi pierderile nete ale companiei, până la valoarea de 45 de miliarde de dolari. Toate datele sunt prezente într-un document intern consultat de agenţia Reuters.

Pierderile mai mari suferite de ByteDance se datorează, în parte, unor norme contabile pentru pachetele compensatorii pe bază de acţiuni acordate angajaţilor, precizează o sursă apropiată de acest dosar.

Sursa foto: Dreamstime