Celebrul magazin de bijuterii Tiffany din New York, în faţa căruia a luat micul dejun Audrey Hepburn în filmul „Breakfast at Tiffany’s”, a anunţat cea mai scumpă bijuterie din istoria sa. Magazinul a achiziţionat un diamant de 80 de carate pentru a realiza o reeditare a istoricului său colier prezentat la Expoziţia Mondială de la New York din anul 1939, relatează agenţia EFE.

Surse ale firmei au dezvăluit joi că „noul colier cu diamant încastrat este cea mai scumpă bijuterie pe care o pune în vânzare Tiffany în întreaga sa istorie.”

Publicul va putea admira extraordinarul colier de-abia în 2022, atunci când se vor redeschide porţile celebrului magazin de pe Fifth Avenue, după doi ani ani de renovare.

Aquamarinul, care trona în centrul colierului original va fi înlocuit în această reeditare cu un „extraordinar” diamant oval de 80 de carate, cel mai mare diamant pus vreodată în vânzare de firma Tiffany în cei 183 de ani de istorie, depăşit doar de emblematicul Tiffany Diamond, de valoare inestimabilă şi care nu este de vânzare.

Colierul original din 1939

„Ce mod mai bun de a sărbători în 2022 redeschiderea sediului nostru renovat, decât acest incredibil colier prezentat cu prilejul Expoziţiei Mondiale din 1939 şi care a fost una dintre bijuteriile cele mai impresionante prezentate la deschiderea sediului Tiffany de pe 5th Avenue în 1940”, a transmis Victoria Reynolds, expertă în pietre preţioase la Tiffany & Co.

Colierul reflectă istoria şi moştenirea acestei firme de bijuterii de lux din New York, al cărei fondator, Charles L. Tiffany, a fost supranumit „Regele Diamantelor”. Acest diamant de categorie IF, (fără imperfecţiuni interne sau externe) şi de culoare D (claritate maximă), este „unic” şi a fost obţinut în mod responsabil din Botswana (Africa), a precizat Victoria Reynolds.

De-a lungul existenţei sale, Tiffany a achiziţionat numeroase pietre excepţionale pentru creaţiile sale, inclusiv legendarul Tiffany Diamond, unul dintre cele mai pure şi mai mari diamante galbene din lume, alături de Smaraldul Hooker, sau de diamantele Mazarin, cumpărate de Tiffany la licitaţia de bijuterii ale Coroanei Franţei din 1887.