Testul care îți spune cât esti de inteligent. Este vorba de o problemă care îți poate da mari bătăi de cap. Metodele prin care acum se verifică IQ-ul unei persoane sunt variate. Cele mai des întâlnite sunt în ultima perioadă testele pe care le găsim în mediul online. Marea majoritate a oamenilor au încercat cel puțin op dată în viață să afle ce IQ au. Ei şi-au verificat coeficientul de inteligenţă prin diferite test de pe net.

Acum, vă prezentăm o probă pe care dacă o rezolvi vei afla cât ești de inteligent. Cum poți să construiești un pătrat, mutând doar un băț. Într-o singură propoziție cam despre asta e vorba. Mai pe larg, testul presupune astfel: cum să construieşti un pătrat, prin mutarea unui singur băţ de chibrit din imaginea prezentată mai jos. Ar trebui să fi simplu: se iau patru beţe de chibrit, se formează din ele un aranjament în formă de cruce şi apoi se trage uşor unul din beţe.

În cazul în care ai reușit să afli singur răspunsul, atunci ai o inteligență peste medie. Dacă nu, provocarea poate continua și prin rezolvarea altor teste care să îți arate nivelul tău de inteligență.

Trebuie subliniat încă de la început că pătratul este perfect posibil. Trebuie doar să ne concentrăm puţin. În orice caz, rezolvarea este chiar în videoclipul de mai jos.