Tesco a anunţat o supra-estimare cu 250 de milioane de lire sterline a profiturilor pe luna septembrie, iar situația s-a înrăutăţit de atunci şi până acum, devenind dramatică.

Ca urmare, prețul acțiunilor Tesco a scăzut cu aproape jumătate în 2015, ajungând la nivelul văzut ultima data în 2003.

Tesco a anunţat că vânzările cu amănuntul excluzând combustibilul au pierdut 2.9% în ultimele 19 săptămâni și şi au scăzut cu 0,3% doar în perioada Crăciunului.

Actualizarea de astăzi este legată de eforturile celui mai mare retailer din Marea Britanie de a reduce cheltuielile.  Iată ce face Tesco pentru a scădea costurile:

Matt Davies, fost CEO al magazinului de biciclete și întreținere auto Halfords, a fost adus CEO Tesco pentru Marea Britanie și Irlanda. Potrivit The Times Davies este un fost practician în domeniul insolvenței, așa că nu este străin de vanzarile masive de active.

Va închide 43 de magazine şi amână înfiinţarea a 49 de noi unităţi

Nu vor mai fi operate măriri de salarii

Creșterea flexibilității programului de lucru, pe care spun ei va costa 300 de milioane de lire sterline in acest an, dar a salva 250 de milioane de lire sterline în fiecare an după aceea.

Reducerea investițiilor de capital cu mai mult de jumătate, de la 2,1 miliarde miliarde lire sterline la doar 1 miliard de lire.

Acționarii nu vor primi dividende pentru 2014-15

Vânzarea serviciului movie streaming Blinkbox firmei de telecomunicații TalkTalk pentru 5 milioane de lire sterline

Te-ar putea interesa și: